Ila Kasem | Diversiteit

'Diversiteit is geen simpele puzzel die je oplost door verschillende mensen bij elkaar te zetten.' Hoe maak je diversiteit productief? En wat is het verschil tussen statische en dynamische diversiteit?

'Inclusief leiderschap' is niet alleen een morele kwestie; het draagt ook bij aan het behalen van economische doelstellingen. Ila Kasem is bedrijfskundige en consultant bij organisatieadviesbureau Van de Bunt. In zijn dagelijkse werk heeft hij veel te maken met strategische vraagstukken bij organisaties, zoals diversiteit en inclusief leiderschap.

Beluister de podcast

 

Wie is Ila Kasem?

Ila Kasem is managing partner bij organisatieadviesbureau Van de Bunt. Daarnaast is hij associate partner bij Van der Kruijs executive search.

Hij is voorzitter van het Prins Claus Fonds en tot 2020 was hij voorzitter van Amnesty International. Ila staat in de top-200 van meest invloedrijke Nederlanders van de Volkskrant.

De Staat van Leiderschap | de Talkshow

In navolging van De Staat van Leiderschap | de interviews organiseren we op dinsdag 30 november om 15.30 uur het vervolg: de Talkshow.

Tijdens dit exclusieve online event duiken we samen met diverse bekende gasten in de wereld van leiderschap anno 2021.

Anderen bekeken ook

 • "Nederland behoort tot de middenmoot op het gebied van onderzoek"

  Hoe verander je als jonge leider de academische wereld? In De Staat van Leiderschap praten we met Rianne Letschert over het glazen plafond, investeren in onderwijs en het belang van falen.

  Rianne s hoogleraar Victimologie en Rector Magnificus aan de Universiteit Maastricht.

 • "Leiders moeten verlies niet zien als falen"

  Wat is het geheim van een winnaarsmentaliteit? En wat is het verschil tussen coachen en leidinggeven? In De Staat van Leiderschap praten we met Maurits Hendriks, oud-hockeycoach en technisch directeur van NOC*NSF.

 • "Ik hoop dat we in Nederland groter durven denken"

  De nieuwe koers van VNO-NCW richt zich op brede welvaart, meer duurzaamheid en inclusiviteit. In De Staat van Leiderschap gaan we in gesprek met Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. Welke gevolgen heeft deze koers voor het bedrijfsleven en wat voor toekomst heeft zij voor ogen?

Scroll up