Ingrid Thijssen | Nieuwe Koers

'De transities op het gebied van klimaat, arbeid, wonen, stikstof en dergelijke, moeten echt de komende jaren gaan plaatsvinden. Niemand kan uiteindelijk ondernemen op een aarde die opgebruikt raakt.'

 

Ingrid Thijssen is sinds afgelopen jaar de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Middenin de coronacrisis introduceerde ze een grote koerswijziging: bedrijven moeten zich voortaan gaan inzetten voor brede welvaart. In deze nieuwe visie Agenda NL 2030: Ondernemen voor Brede Welvaart staat: 'Brede welvaart gaat over een vruchtbare symbiose van materiële welvaart, egalitaire uitkomsten met kansen voor iedereen en goede leefbare omstandigheden, nu en in de toekomst. Het leidt tot welzijn.' 

Welke gevolgen heeft dit voor het bedrijfsleven en wat voor toekomst heeft zij voor ogen?

Beluister de podcast

 

Wie is Ingrid Thijssen?

Ingrid Thijssen is sinds 2020 voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW en lid van het dagelijks bestuur van de Sociaal Economische Raad (SER).

Hiervoor was ze directievoorzitter NS Reizigers (2011-2014). Ook was ze CEO van netbeheerder Alliander (2017-2020). Daarnaast was zij Topvrouw van het Jaar 2016.

<h3>De Staat van Leiderschap | de Talkshow</h3>

Op dinsdag 11 oktober 2022 is de nieuwe editie van De Staat van Leiderschap Talkshow. In deze editie kijken wij naar dilemma's. Met welke dilemma’s krijgen leiders te maken? En hoe ga je hier mee om? Met diverse bestuurders en ondernemers duiken wij in dit vraagstuk. Laat je inspireren en meld je gratis aan!

Anderen bekeken ook

Scroll up