Rianne Letschert | Academisch

"Onderwijs wordt door Den Haag gezien als kostenpost en niet als investering wat rendement oplevert. Je zit daardoor in een frame van 'het kost geld', maar we moeten juist kijken naar wat het oplevert."

Hoe verander je als jonge leider de academische wereld? En tegen welke grote vraagstukken loop je aan? Rianne Letschert is hoogleraar Victimologie en Rector Magnificus aan de Universiteit Maastricht. We praten met haar over het glazen plafond, investeren in onderwijs en het belang van falen.

Beluister de podcast

 

Wie is Rianne Letschert?

Rianne Letschert is hoogleraar Victimologie en Rector Magnificus aan de Universiteit Maastricht. Sinds 2013 zit ze in de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp Nederland. Ook was ze Topvrouw van het Jaar 2019.

Per 1 november 2021 wordt ze bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht.

<h3>De Staat van Leiderschap | de Talkshow</h3>

Op dinsdag 11 oktober 2022 is de nieuwe editie van De Staat van Leiderschap Talkshow. In deze editie kijken wij naar dilemma's. Met welke dilemma’s krijgen leiders te maken? En hoe ga je hier mee om? Met diverse bestuurders en ondernemers duiken wij in dit vraagstuk. Laat je inspireren en meld je gratis aan!

Anderen bekeken ook

Scroll up