Rianne Letschert | Academisch

"Onderwijs wordt door Den Haag gezien als kostenpost en niet als investering wat rendement oplevert. Je zit daardoor in een frame van 'het kost geld', maar we moeten juist kijken naar wat het oplevert."

Hoe verander je als jonge leider de academische wereld? En tegen welke grote vraagstukken loop je aan? Rianne Letschert is hoogleraar Victimologie en Rector Magnificus aan de Universiteit Maastricht. We praten met haar over het glazen plafond, investeren in onderwijs en het belang van falen.

Beluister de podcast

 

Wie is Rianne Letschert?

Rianne Letschert is hoogleraar Victimologie en Rector Magnificus aan de Universiteit Maastricht. Sinds 2013 zit ze in de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp Nederland. Ook was ze Topvrouw van het Jaar 2019.

Per 1 november 2021 wordt ze bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht.

De Staat van Leiderschap | de Talkshow

In navolging van De Staat van Leiderschap | de interviews organiseren we op dinsdag 30 november om 15.30 uur het vervolg: de Talkshow.

Tijdens dit exclusieve online event duiken we samen met diverse bekende gasten in de wereld van leiderschap anno 2021.

Anderen bekeken ook

  • "Leiders moeten verlies niet zien als falen"

    Wat is het geheim van een winnaarsmentaliteit? En wat is het verschil tussen coachen en leidinggeven? In De Staat van Leiderschap praten we met Maurits Hendriks, oud-hockeycoach en technisch directeur van NOC*NSF.

  • "Ik hoop dat we in Nederland groter durven denken"

    De nieuwe koers van VNO-NCW richt zich op brede welvaart, meer duurzaamheid en inclusiviteit. In De Staat van Leiderschap gaan we in gesprek met Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. Welke gevolgen heeft deze koers voor het bedrijfsleven en wat voor toekomst heeft zij voor ogen?

Scroll up