Bijenkorf | Leadership Program

News Detail

“Het meest aanspreekbare is dat je met een groep collega’s een hele mooie reis maakt, waarin je heel veel over jezelf, je eigen persoonlijk leiderschap en (van) de ander leert. Dit creëert een band, die ontzettend kostbaar is. Op regelmatige basis, voor een aantal dagen, tot stilstand komen en tijd voor jezelf nemen, is heel waardevol. Het is een programma, waar je ook na een aantal jaar op andere momenten in het (professionele) leven, nog heel veel aan hebt.” Sigrid Langendaal, hoofd Talent & Management Development, de Bijenkorf.

Hoe brengen leiders de ‘Premium Experience’ intern over op hun medewerkers?


Om de ‘Premium Experience strategie’ tot een succes te maken, richt de Bijenkorf zich niet alleen op klanten, maar ook de medewerkers zijn hier een belangrijk onderdeel van. Het vraagt om cultuur waarin mensen verantwoordelijkheid nemen en eigen initiatief tonen. Om deze beweging te maken is een ander soort leiderschap nodig dan voorheen gebruikelijk was. Hoe inspireer je leiders anderen te inspireren?

Uniek programma voor leidinggevenden


Voor deze training werd de reguliere training het ‘Young Executives Program’ als uitgangspunt gebruikt. Daarbij werkte de trainer van de Baak nauw samen met de coördinator van de Bijenkorf. Het traject werd steeds per module opnieuw aangepast aan de leerwensen van de deelnemers en de organisatie. Door deze flexibiliteit in het programma sloot de training aan op de actuele praktijk. De training was opgebouwd rondom persoonlijk leiderschap, leidinggeven aan anderen, ondernemen voorbij de grens (in een ander land met een andere ondernemerscultuur werken aan een business case) en leiderschap voorbij de (eigen) horizon. Dit laatste thema koppelt de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer gedurende het programma aan de visie en strategie van de organisatie voor de toekomst.

“De training zorgde voor inspirerende leidinggevenden, die op meer sturen dan alleen resultaat.” - Brenda Wigleven, accountmanager bij de Baak

Benieuwd naar de mogelijkheden?


Wil je weten of een incompany training geschikt is voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel gerust voor meer informatie: 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.

Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

logo_bijenkorf_teaser

Scroll up