Nautus | Professioneel adviseren

News Detail

Hoe kun je beter professioneel adviseren op individueel én organisatorisch niveau?

Nautus adviesbureau voor gemeentes heeft een grote diversiteit aan professionals. Het bedrijf groeit snel er komen veel jonge medewerkers bij. Ze willen de adviesvaardigheden van iedereen, inclusief deze jonge talenten, snel op een gelijkwaardig en hoog niveau krijgen zodat iedereen op één lijn zit.

Eigenheid en impact

Er liepen 2 groepen tegelijkertijd: junior/medior en senior. Elke groep kreeg een vergelijkbaar programma,  op maat gemaakt bij de diverse wensen en ontwikkelingen van de deelnemers. Zo was er in het traject voor seniors meer aandacht voor leidinggeven, en voor macht en politiek in hun krachtenveld. Elk traject bestond uit 3 modules van telkens 2 dagen, en tussendoor 2 keer intervisie in kleinere groepen. De 3 modules waren:

1. Adviseren is een vak apart: deze module ging onder andere in op verschillende fasen van adviseren, duidelijk communiceren en contracteren,  en omgaan met weerstand.
2. Krachtenveld, rol en positie: de deelnemers oefenden vanuit verschillende adviseursrollen met impact en imago. Welke verschillende rollen en posities zijn er in de adviesrelaties? Hoe kan je daarin wisselen? Hoe contracteer je je rol(len) bij de klant? Hoe ga je om met standpunten, belangen en waarden?
3. Persoonlijke drijfveren en effectiviteit als adviseur: in deze module onderzochten de deelnemers hun persoonlijke stijl van adviseren en hun persoonlijke missie, visie en aanpak. Hoe kunnen ze als adviseur meer invloed uitoefenen? Meer ‘out of the box’ denken in een adviesrelatie en experimenteren met mogelijke oplossingen?

In de finale, met beide groepen samen, keken de deelnemers terug op het ontwikkeltraject en bepaalden hoe ze zich als Nautus nog verder kunnen professionaliseren en de geleerde lessen, individueel en collectief, in de praktijk kunnen brengen. 

“Het was een leuke, ambitieuze club professionals, vol energie en creativiteit! Ook na de training zijn ze verder gegaan met hun verdere professionalisering en profilering als organisatie.” - Caroline van der Linden, senior trainer en consultant bij de Baak.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je weten of een incompany training geschikt is voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel gerust voor meer informatie: 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.


Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

logo_nautus_teaser

Scroll up