Nova College | Teambuilding Bureau Kwaliteitszorg

News Detail

“Als zelfsturend team zijn wij inmiddels erg succesvol. Het team is een voorbeeld voor de organisatie! Bovendien willen we onze samenwerking blijven verbeteren. Daarom beoordelen we nu ook elkaars functioneren en geven elkaar feedback. We hadden direct een klik met trainer Hanneke van Geet en streven naar nog meer zelfsturing in de toekomst.” - Martin Wagenaar, Beleid en Advies bij Nova College

Hoe kan een zelfsturend team effectiever en efficiënter worden?

De afdeling Bureau Kwaliteitszorg is sinds 2012 grotendeels zelfsturend. Er is geen direct hiërarchisch leidinggevende, waardoor het team zelf doelen moet stellen. De leden van het team willen elkaar scherp houden en elkaar aanspreken als dat nodig is. Dat vraagt discipline en een goede samenwerking van elk teamlid.

Ontwikkeling in zelfsturing

Nova College wilde graag verbetering op een aantal onderwerpen.  In dit incompany traject is in verschillende sessies op diverse onderwerpen ingegaan:
  1. Gedeeld toekomstbeeld: startsessie waarin met oog op de ontwikkelingen in de organisatie het doel van het team duidelijk verwoord wordt.
  2. Rollen en kwaliteiten in het team: een dag waarin de deelnemers intensief aan de samenwerking en groepsdynamiek werkten. Daarbij was er ook aandacht voor het schakelen in gesprekken: het verschil tussen proces en inhoud.
  3. Besluitvorming: hoe neemt het team gezamenlijk besluiten? Iedereen heeft bij zelfsturing een gelijke stem. Door ‘coaching on the job’ ontdekten de deelnemers hoe je toch snel en adequaat tot een besluit komt.
  4. Vergaderen en regiegebieden: de deelnemers werden gecoacht tijdens een vergadering over regiegebieden. Daarbij werd ook gekeken naar de positionering van het team in de organisatie: hoe willen ze als team gezien worden en hoe treden ze met 1 stem naar buiten? Wat is ons tactisch krachtenveld?

“Als vaste trainer ken ik de organisatie en het team goed. Ik heb nog steeds contact over de teamontwikkeling. Na deze training hebben ze me voor vervolgsessies gevraagd om de samenwerking te blijven versterken.” – Hanneke van Geet, trainer bij de Baak.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je weten of een incompany training geschikt is voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel gerust voor meer informatie: 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.


Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

logo_nova

Scroll up