KPN | "Verhelderend als vakbekwame trainers inzichtelijk maken wat jouw rol is."

News Detail

Paul Driessen is werkzaam bij KPN als commercial productmanager, na vijftien jaar actief te zijn geweest bij verschillende bedrijven. Hij volgde de opleiding Productmanagement bij de Baak. Daarin spijkerde hij zijn vakkennis bij en werd hem duidelijk dat hij veel meer regie over afdelingen moet voeren in plaats van alleen uitvoerder te zijn.

Afvalputje

Productmanagement is psychologie, marketing, economie en sales in één functie. Kortom: je fungeert als duizendpoot. “Als je niet uitkijkt word je als productmanager het afvalputje van de sales- en marketingafdeling”, weet Driessen. Dat komt volgens hem doordat bedrijven vaak niet goed kaderen wat de rol van een productmanager inhoudt.

Wat, waar met wie?

“Dankzij de zeer bekwame mensen van de Baak, wordt inzichtelijk wat jouw positie in het spel is en wat een productmanager precies doet. “Het is verhelderend als vakbekwame trainers inzichtelijk maken wat jouw rol is.” Je wordt aan het denken gezet over waarom je doet wat je doet, met welke krachten je te maken hebt en wie je stakeholders zijn. Of je nou beginnend productmanager bent of senior: het is goed om te reflecteren op wie je bent, wat je doet en in welke context werkt.”

Regie voeren

Een van de trainers verwoordde het mooi, volgens Driessen: “Productmanager ben je voor 9 uur ’s morgens en na 5 uur ’s avonds. Daartussenin stem je als regisseur af met de verschillende afdelingen. Pas als de collega’s naar huis zijn, ga jij nadenken over wat je met je product wilt en welke markt je wilt bedienen.”

Kennis bijspijkeren

Ook spijkerde Driessen bij de Baak zijn theoretische kennis over productmanagement bij. “Als productmanager sta je met veel mensen in contact en heb je verschillende trajecten lopen. Ik zocht een opleiding die kon bijdragen aan een theoretische en inhoudelijke onderbouwing van mijn vak.” Productmanagement van de Baak is duurt in totaal 5 dagen. De dagen zijn lang en intensief, de materie is complex en je wordt echt aan het denken gezet. “Je kan de opleiding als zwaar ervaren, maar het geeft een zeer verhelderende kijk op het vak productmanagement.”

Workshop voor collega’s

“Na het programma heb ik voor mezelf enkele zaken aangepast. Met name in de werkrelationele sfeer. Zo heb ik duidelijk omlijnd wie in mijn directe omgeving waarvoor verantwoordelijk is. En ben ik de verantwoordelijken daarop ook gaan wijzen. Dat helpt niet alleen in het overzichtelijk maken van je eigen werk, maar zorgt er ook voor dat je in je kracht kan werken.”


Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

Scroll up