Vervoerregio Amsterdam | Samenwerking versterken

News Detail

“Onze nieuwe samenwerking op de afdeling levert voor de hele organisatie betere resultaten op. We weten elkaar weer te vinden binnen de afdeling. De ‘eilandjes’ zijn weg en onze samenwerking is echt sterker geworden. We hebben elkaar niet alleen als collega leren kennen, maar ook als mens. - Marjolijn van den Aardweg, Adviseur HRM bij Vervoerregio Amsterdam

Hoe kun je samenwerking op een leuke, leerzame manier versterken?

Binnen de organisatie van Vervoerregio Amsterdam is veel veranderd. Dit had invloed op de samenwerking en positionering van de afdeling Bedrijfsvoering. Deze afdeling is erg divers. Van ICT’er tot jurist: verschillende disciplines en niveaus komen hier samen. Tijd om de samenwerking binnen de afdeling én met de leidinggevende weer een boost te geven.

Van serieuze zaken naar speels op het strand

In de teambuilding van 1,5 dag leerde het team elkaar op een leuke manier beter kennen en werd de samenwerking versterkt:
  1. De eerste dag ging over samenwerken en kwaliteiten: wat zijn elkaars kwaliteiten en valkuilen? Hoe geef je elkaar feedback? Daarbij bekeken de deelnemers natuurlijk ook hoe ze dit in de praktijk goed konden inzetten. Het was prachtig weer, dus ze hebben opdrachten deels aan het strand gedaan! De middag werd afgesloten met een kookworkshop in de eigen ruime keuken van de Baak. 
  2. De tweede halve dag stond in het kader van reflectie en toepassen. De deelnemers blikten terug op de vorige dag en gingen vervolgens aan de slag met een casus uit de praktijk. De casus bespraken ze vanuit verschillende waarnemingsposities. Daarbij gingen ze ook in op grenzen stellen: zowel naar andere afdelingen als op persoonlijk vlak. Tot slot maakten ze afspraken als team over op welke manier ze de samenwerking in de praktijk gingen verankeren.

“Doordat we op onze locatie aan zee zaten, hebben we ook veel opdrachten aan het strand gedaan. Dit zorgde voor een fijne sfeer en gaf een extra dimensie aan de training.” – Hanneke van Geet, senior trainer bij de Baak

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je weten of een incompany training geschikt is voor jouw organisatie? Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel gerust voor meer informatie: 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl.


Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

logo_vervoerregioamsterdam

Scroll up