Zo maak je je ambities als Young Professional waar!

News Detail

Je bent net aan het werk en wilt graag je kennis en kunde inzetten. Lees de 10 tips waar je op moet letten om goed voor de dag te komen zodat je stappen kunt maken.

 

  1. Stel vast wie jij bent als ‘persoonlijk merk’. Beslis welke reputatie je wilt hebben binnen je organisatie en laat je gedrag en handelingen daar op aansluiten. Houd je aan beloftes en laat ook je persoonlijke leven dit niet ontkrachten. Details zijn belangrijk om op te vallen tussen anderen.
  2. Zoek een mentor. Dit is vaak een natuurlijk proces, veel mentors weten niet eens dat jij hen als jouw mentor beschouwt. Kies de mensen die jou aanspreken om raad aan te vragen of om mee te sparren over werkzaken.
  3. Loop regelmatig van je bureau weg en ga naar buiten. Je hersenen hebben daglicht en zuurstof nodig, dus loop regelmatig een rondje. Je lichaam kan tegelijk even bewegen. Het komt je alertheid ten goede.
  4. Plan je werk voor het werk jou plant. Geen plannen hebben brengt je nergens. Je moet altijd doelen hebben, of het nu een werkproject is, een reis, een hoger doel of een levensbeslissing. Maar plannen kunnen ook noodgedwongen veranderen door de invloed van anderen of de omstandigheden. Wees dus tegelijkertijd flexibel.
  5. Laat een kans om te leren niet voorbij gaan. Zoek uit wat je baas of de 'leiders' binnen je beroep lezen (boeken, publicaties, websites etc.). En blijf alert op kansen om je professioneel te ontwikkelen. Betaal ze zelf als dat nodig is. Word lid van beroepsverenigingen en zorg dat je betrokken bent.
  6. Wees geïnteresseerd en onderzoekend. Stel goede vragen en doe dat vaak. Jonge professionals hebben veel te bieden aan de werkomgeving, ook wat betreft nieuwe manieren van kijken. Dus, laat je stem klinken, maar balanceer je enthousiasme wel met de werkervaring van je oudere collega’s.
  7. Creëer je persoonlijke stijl. Je hoeft je niet extreem uit te dossen maar je kunt opvallen in de menigte door je eigen draai te geven aan het gangbare.
  8. Neem risico’s. Het is prima om af en toe blunders te maken. Niemand mag perfectie verwachten. Je leert meer van fouten dan van successen. Dat is echt waar!
  9. Streef naar een balans tussen werken en leven. Deze balans zal per dag verschillen maar creatieve uitingen, oefeningen en hobby’s maken je een meer waardevolle (en gezondere) medewerker.
  10. Check onze training Young Professionals. Hierin leer je hoe je jezelf steviger kunt positioneren en bewuster keuzes kunt maken met hoofd én hart zodat je jezelf niet voorbij loopt. Zo vergroot je de regie over je carrière.

Bron: samenvatting uit prdaily.com

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Scroll up