Empty Page Section

Intensieve training om je wendbaarheid als leider te vergroten

Als senior manager geef je al geruime tijd leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuïtie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Je realiseert je in de afgelopen jaren meer en meer dat mensen jou vooral als persoon willen volgen en niet op basis van je positie in de organisatie. Dit stelt voor jou als leider hoge eisen aan je mate van zelfkennis, je wijze van communiceren en het hebben van een heldere visie en een aansprekend doel. Wij leren je tijdens dit diepgaande programma een wendbare leider te worden door je te confronteren met jouw manier van managen en door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen.

Thema
Doelgroep
Duur
4 modules van 6 dagdelen en 1 module van 4 dagdelen.
Deelnemers
8 tot 12 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

9.695,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

10.664,50
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie. Prijs is exclusief BTW.

€ 777,49
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. Prijs is exclusief BTW.

€ 1.017,00

Beschrijving

Nieuw leiderschap in organisaties

Naast persoonlijk en relatiegericht leiderschap én slim en secuur managen, zijn thema’s als duurzaamheid, transparantie en integriteit belangrijker geworden.  De context waarin je moet presteren is complex en de klanten en je mensen zijn mondiger dan ooit te voren. Paradoxaal genoeg willen medewerkers ook graag dat de onzekerheid vermindert.

Deze situatie vraagt om ander leiderschap. Veel organisaties bezinnen zich tegenwoordig  op een nieuwe, veel meer wendbare rol van de manager. Dit heeft gevolg voor de structuur en de cultuur van organisaties, bedrijven nemen afscheid van de traditionele hiërarchische machtsstructuren.

Een moderne leider helpt, vanuit gemeenschappelijke kernwaarden, de werknemers om hun eigen problemen op te lossen. Hij of zij stuurt aan op het nemen van eigen beslissingen en geeft vertrouwen. Maar het tegendeel is ook waar. Soms moet je krachtig beslissen, de knopen doorhakken en de richting aangeven.

Al deze vraagstukken zijn in je leiderschap aanwezig en dat vraagt van jou een grote(re) wendbaarheid. Het Baak Leiderschap Programma verkent verschillende perspectieven op (jouw) leiderschap om daarmee leniger leiding te geven.

Wie ben jij als Leider?

De eerste stap richting wendbaar leiderschap is jezelf in essentie en je effect op anderen goed te leren kennen. Je kracht maar ook dat wat je niet goed af gaat. In deze training reflecteer je intensief op je eigen leiderschap en krijg je heldere feedback.

Daarnaast leer je veel over hoe organisaties werken, hoe de relaties tussen mensen werken. Je leert hoe verschillende contexten binnen een organisatie zich tot elkaar verhouden en naast elkaar bestaan, en hoe je daarbinnen invloed uitoefent. Je vergroot je mentale beweeglijkheid om spanningen en conflicten op te lossen. En je wordt sterker in het aangaan van relaties, in het aansluiten bij verschillende soorten mensen en omgevingen en daar tevens iets aan toe te voegen of aan te veranderen.

Verschillende perspectieven

Je krijgt inzicht in de gangbare en nieuwe theorieën rond leiderschap. Bijvoorbeeld, wat maakt dat mensen jou willen volgen, en wanneer wankelen leiders? Je ontvangt de nieuwste kennis rond neurowetenschappen in verband met leiderschap; hoe benutten wij onze hersenen om de dagelijkse complexiteit hanteerbaar te maken? Hoe ga je om met de toenemende druk en welke omgeving creëer je daarbij voor jezelf? Ook leer je meer over de nieuwe vormen van organisatie-inrichting, de gevolgen van de digitalisering en een check op de relevantie van deze kennis voor wat jij te doen hebt in je organisatie. Tenslotte sta je stil bij hoe je het goed doet en hoe je het goede doet. Wat maakt dat sommige leiders in de fout gaan, en wat zijn voor jou risico’s en verleidingen?

Jouw praktijk

In alles wat we tijdens het Baak Leiderschap programma doen, draait het om jouw individuele situatie. Daarom is jouw dagelijkse praktijk ons uitgangspunt en zoeken we naar resultaten die voor jou en jouw organisatie functioneel zijn en impact hebben. Dus … geen holle retoriek en theoretisch gedraai, maar een koers- en doelgericht programma voor ervaren leiders die concrete verdieping zoeken en sterker willen worden. Onderdeel van deze training is het oefenen van jouw wendbare leiderschap in een ‘serious game’.

Resultaten 

 • Je leert jezelf als senior leider echt kennen, je kracht  én je schaduwkanten.
 • Je doorziet de organisatie dynamiek en het politieke krachtenveld en weet deze effectief te beïnvloeden.
 • Je slaagt er beter in efficiënt te handelen in complexe en spannende situaties.
 • Je past inzichten uit de neurowetenschappen die je leiderschap beïnvloeden toe.
 • Je vergroot je zelfinzicht door je leiderschap te ervaren in een serious game en feedback te ontvangen op je gedrag.
 • Je ontwikkelt een heldere  visie op je leiderschap en jouw ‘Why’.
 • Je vergroot je kennis over nieuwe organisatievormen die passen bij de snel veranderende en disruptieve markt.   
 • Je past de praktische handvatten voor ‘wendbaar leiderschap’ toe in de praktijk ten bate van de mensen en de organisatie.
 • Je handelt relationeel ‘lenig’ en kunt wisselende positioneringen inzetten.
 • Je ziet in dat er meerdere waarheden naast elkaar bestaan en weet hier verstandig mee om te gaan.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369.

Advies nodig?

Wil je weten of deze training aansluit bij je leervragen neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Via 0343-556369 of advies@debaak.nl.

Lees meer
Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Whitepaper

Leiderschap op strategisch niveau vraagt om nieuwe manieren van kijken

Naar de whitepaper

Whitepaper

'Succesvolle leider heeft meer dan één bril'.

Naar de whitepaper

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

In het Baak Leiderschap Programma leer je in 5 modules beter om te gaan met je eigen handelen als leider, je relaties met anderen, je manier van aansturen, je manier van beïnvloeden, het complexe en politieke krachtenveld waarin je opereert, het doorvoeren van veranderingen en met je eigen ‘presence’ en presentatie. De eerste 4 modules bestaan uit 6 dagdelen, waarvan 2 avonden. De laatste module bestaat uit 4 dagdelen, waarvan 1 avond.

Voordat de training start vindt er een telefonische intake plaats waarin je met de trainer je persoonlijke leervragen vaststelt. 

Tijdens de modules reflecteer je op jouw talenten, samen met topdocenten en ervaren collega’s uit het Nederlandse bedrijfsleven. Je verdiept je in jouw verbeterpunten en oefent deze zowel tijdens de bijeenkomsten als daarbuiten. Je doet bijvoorbeeld mee aan ervaringsgerichte simulaties en krijgt praktische opdrachten mee om in je werksituatie uit te voeren. Aan het eind van de training presenteer je wat de modules jou hebben opgeleverd. Tenslotte organiseren wij ieder najaar een alumni bijeenkomst met een interessant programma rond een actueel thema. Je kunt bijpraten en netwerken met je groepsgenoten en andere oud BLP-deelnemers.

Gedurende de hele training vindt er geïntegreerd persoonlijke coaching plaats.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Wie ben ik als leider (6 dagdelen)

 • Je gaat de confrontatie met jezelf aan en vergroot je zelfinzicht.
 • Je krijgt meer inzicht in je leiderschapsrol.
 • Je wordt je bewuster van het beeld dat je oproept bij anderen. 

Module 2: Effectiviteit van relaties en systemen (6 dagdelen)

 • Je verdiept je inzicht in jouw relatie met je omgeving.
 • Je ziet scherper hoe interactiepatronen in jouw organisatie in elkaar steken.
 • je onderzoekt o.a. met paarden hoe je je relationele effectiviteit kunt vergroten.

Module 3: Perspectieven op leiderschap (6 dagdelen)

 • Je kent de laatste stand van de neurowetenschappen (brein en leiderschap).
 • Je onderzoekt (nieuwe) organisatievormen zoals o.a. zelforganisatie. 
 • Je leert deze kennis toepassen in je eigen organisatie.

Module 4: Leiderschap in een dynamisch en complex krachtenveld (6 dagdelen)

 • Je begrijpt het verschil tussen waarheid en perspectief en kent je eigen normen en waarden.
 • Je onderzoekt de thema's macht, politiek en moraal.
 • Je speelt een game waarin je eigen beïnvloedingsvaardigheden in complexiteit geoefend worden.

Module 5: Mijn presentatie als leider (4 dagdelen)

 • Je traint je presentatievaardigheden en vergroot je impact als leider.

Jaarlijkse Alumnimiddag

 • Aansprekend programma rond een actueel thema voor alle oud BLP- en huidige deelnemers. Je kunt bijpraten en netwerken!

Ga naar data-overzicht voor meer details over data en tijden.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
06 mrt 2017 - 13:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 06 mrt 2017 - 13:30 uur

 • BLP 99 - Module 1

  Datum
  06 mrt 2017 - 13:30 uur t/m 08 mrt 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 99 - Module 2

  Datum
  03 apr 2017 - 13:00 uur t/m 05 apr 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 99 - Module 3

  Datum
  12 jun 2017 - 13:00 uur t/m 14 jun 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 99 - Module 4

  Datum
  28 aug 2017 - 13:30 uur t/m 30 aug 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 99 - Module 5

  Datum
  30 okt 2017 - 12:00 uur t/m 31 okt 2017 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
17 mei 2017 - 13:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 17 mei 2017 - 13:30 uur

 • BLP 100 - Module 1

  Datum
  17 mei 2017 - 13:30 uur t/m 19 mei 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 100 - Module 2

  Datum
  21 jun 2017 - 13:30 uur t/m 23 jun 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BLP 100 - Module 3

  Datum
  06 sep 2017 - 13:30 uur t/m 08 sep 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 100 - Module 4

  Datum
  11 okt 2017 - 13:30 uur t/m 13 okt 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BLP 100 - Module 5

  Datum
  14 dec 2017 - 12:00 uur t/m 15 dec 2017 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
07 jun 2017 - 13:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 07 jun 2017 - 13:30 uur

 • BLP 105 - Module 1

  Datum
  07 jun 2017 - 13:30 uur t/m 09 jun 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 105 - Module 2

  Datum
  05 jul 2017 - 13:30 uur t/m 07 jul 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 105 - Module 3

  Datum
  04 sep 2017 - 13:30 uur t/m 06 sep 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 105 - Module 4

  Datum
  11 okt 2017 - 13:30 uur t/m 13 okt 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 105 - Module 5

  Datum
  19 dec 2017 - 12:00 uur t/m 20 dec 2017 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
06 sep 2017 - 13:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 06 sep 2017 - 13:30 uur

 • BLP 101 - Module 1

  Datum
  06 sep 2017 - 13:30 uur t/m 08 sep 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 101 - Module 2

  Datum
  04 okt 2017 - 13:30 uur t/m 06 okt 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 101 - Module 3

  Datum
  29 nov 2017 - 13:30 uur t/m 01 dec 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 101 - Module 4

  Datum
  10 jan 2018 - 13:30 uur t/m 12 jan 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 101 - Module 5

  Datum
  08 mrt 2018 - 12:00 uur t/m 09 mrt 2018 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
04 okt 2017 - 13:30 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 04 okt 2017 - 13:30 uur

 • BLP 102 - Module 1

  Datum
  04 okt 2017 - 13:30 uur t/m 06 okt 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BLP 102 - Module 2

  Datum
  08 nov 2017 - 13:30 uur t/m 10 nov 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BLP 102 - Module 3

  Datum
  10 jan 2018 - 13:30 uur t/m 12 jan 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BLP 102 - Module 4

  Datum
  21 feb 2018 - 13:30 uur t/m 23 feb 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BLP 102 - Module 5

  Datum
  19 apr 2018 - 12:00 uur t/m 20 apr 2018 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
06 nov 2017 - 13:30 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 06 nov 2017 - 13:30 uur

 • BLP 103 - Module 1

  Datum
  06 nov 2017 - 13:30 uur t/m 08 nov 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 103 - Module 2

  Datum
  11 dec 2017 - 13:30 uur t/m 13 dec 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 103 - Module 3

  Datum
  05 feb 2018 - 13:30 uur t/m 07 feb 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 103 - Module 4

  Datum
  19 mrt 2018 - 13:30 uur t/m 21 mrt 2018 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BLP 103 - Module 5

  Datum
  14 mei 2018 - 12:00 uur t/m 15 mei 2018 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaringen

 • De BLP heeft mij als mens en persoon verrijkt, ik gun een Baak programma iedereen!

 • Een grote Flow van 7 maanden

 • Een spannende achtbaan die ik zelf bij kon sturen en die me gelukkiger en effectiever heeft gemaakt.

 • Confronterend, maar o zo goed

 • Intensief, gevarieerd, waardig, inspirerend, professioneel en met een juiste dosering humor op zijn tijd.

 • Uitstekend, zet je aan tot reflectie en verbeterd het zelfinzicht

 • Een waardevolle investering in mezelf.

 • Indrukwekkend, intensief, gericht op persoonlijke ontwikkeling en heel gevarieerd.

 • Intensief, uitdagend en perfect aansluitend op je persoonlijke leerdoelen. Deze reis hebben we gemaakt met een fantastische groep en onder leiding van uiterst
  deskundige coaches.

 • Een mooie, inspirerende, verrassende en soms confronterende reis met andere unieke deelnemers en de programmamanager waarbij je eigen leiderschap vanuit verschillende perspectieven wordt gevoed en waarbij je ook een actieve rol hebt in het gidsen van de andere deelnemers.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • The Baak Leap (LEAP)

  Training

  De Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program verbindt sinds 1956 leiderschap met ondernemerschap. Dit programma biedt je een gefundeerde basis om een sprong te maken in je persoonlijk, strategisch en ondernemend leiderschap.

  Lees meer...

 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Training

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper of anders kunnen. In het Baak Strategie Programma werk je actief aan het ontwikkelen van nieuwe, uitdagende en 'state of the art perspectieven, en jouw eigen rol en invloed om dit ook waar te maken. Je ontwikkelt jouw vermogen om vooruit te kijken, te handelen en mensen mee te krijgen. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0034

  De 6 gewoontes waar nieuwe leiders écht vanaf moeten

  Artikel

  Iets nieuws leren staat altijd hoog op het prioriteitenlijstje van een manager. Maar, nu er meer initiatief van de werknemers wordt verwacht, vraagt dit nog iets veel moeilijkers, namelijk dingen áfleren. Lees meer over de 6 gewoontes die nieuwe leiders kwijt moeten zien te raken.

  Lees meer...

 • header_0015

  Het einde van de manager?

  Artikel

  Steeds meer mensen vragen om nieuwe manieren van werken. Ze willen zelf beslissen en hun talenten gebruiken en ontplooien. (Grote) Organisaties kunnen er niet meer om heen. Managers laten verdwijnen is niet de oplossing. Wel dat zij zichzelf transformeren in leiders die condities scheppen, faciliteren en ondersteunen.

  Lees meer...

 • Wat is 'Level 5' Leiderschap?

  Artikel

  Is 'Next Level Leadership' voor iedereen weggelegd? Ja, want het is een ontwikkeling die je doormaakt. Door meerdere theorieën te combineren met je eigen ervaring groei je vanzelf die richting op.

  Lees meer...

 • Hoe ga je om met macht en politiek handelen in organisaties?

  Artikel

  In onze organisaties hebben macht en politiek een slechte naam. Mede hierdoor krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Ze geven vaker aanleiding tot karikaturen en overdrijving dan tot serieuze bespreking. Toch spelen ze een doorslaggevende rol in het functioneren van organisaties. Ze bepalen namelijk de besluitkracht van de organisatie én het vertrouwen van de mensen die met elkaar moeten samenwerken.

  Lees meer...

Scroll up