Ellen van Dam

Ellen van Dam; waarnemer, ondertitelaar, blootlegger en overbrugger.

Ellen begeleidt organisaties, teams en individuen in duurzame veranderprocessen. Voor de Baak zet ze haar ervaring in in verschillende leiderschaps- en coachprogramma's. Op die manier maakt zij conceptueel wat zij in de praktijk doet.

Ellen en de Baak passen goed bij elkaar. Bij het oppakken van wat er speelt in het hier en nu is context heel belangrijk. Loop niet als je dansen kunt! Bij de Baak is de context daarvoor optimaal. Alles om je heen zet je aan het denken en in beweging. Iedereen denkt, helpt en werkt mee. Zo ontstaat iets nieuws en benader je alles steeds vanuit een ander perspectie, leer je opnieuw kijken. Opdat je je patronen waar nodig kunt aanpassen. Want alles wat niet verandert raakt uit evenwicht. De Baak en Ellen zijn daar beiden van doordrongen, hebben allebei een stevige kern en veranderen mee.

ellen_van_dam
Naam
Ellen van Dam
Functie
Trainer

Biografie

Verander en blijf jezelf. Handel vanuit vertrouwen. Gebruik je talenten en diversiteit en zoek naar wat wél werkt. Reflecteer en maak bewuste keuzes. Werk vanuit eigen plek, regie en regels. Neem actie, experimenteer, maak fouten en leer daarvan. Doe het samen. Verbind organisatie- met persoonlijke doelstellingen. Loop niet als je dansen kan. Neem je leiderschap. Doe het nu!

Ellen is specialist in groepsdynamica, (informeel) leiderschap en beïnvloeding. Zij observeert en analyseert individuele en groepsdynamische processen en deelt op directe wijze wat zij daarbij ervaart. Om zo bewustwording, communicatie, eigenaarschap, zelfsturing en gedragsverandering te realiseren. Ze spiegelt wat er gebeurt, bestendigt wat werkt en zet aan tot ander gedrag waar dat nodig is.

Ellen werkt met hoger kader in de profit- als non-profitsector en koppelt gedragsontwikkeling aan persoonlijke context, visie, strategie en organisatiestructuur. Om doelen te behalen en meer te kunnen bereiken.

De aanpak van Ellen is oplossingsgericht en direct, haar mentaliteit ‘down to earth'. Ze creëert een veilige omgeving, om op het scherp van de snede te kunnen werken, met humor. Dat doet ze met gebruikmaking van het hier en nu, het inbrengen van eigen emoties, lijfwerk en theorie op maat. Ze heeft een systemische blik: hoe zetten mensen zichzelf en elkaar klem? Wat maakt dat iemand niet doet wat hij wel kan? En hoe doorbreek je dat?

Het inspireert Ellen als mensen leren hun eigen regie te pakken, drempels te nemen en in vrijheid kunnen opereren vanuit vertrouwen in zichzelf en de ander. Als dat wat onderhuids speelt en tegenzit, blootgelegd wordt en opgelost. Als mensen kleur bekennen en hun talenten optimaal inzetten om meer resultaat te behalen met meer plezier.

Scroll up