Keimpe de Heer

“Ik ben een creatieve strategisch ontwerper met een scherpe focus op zingeving en innovatie met impact. Als organisatiecoach en trainer ondersteun ik bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden in binnen- en buitenland bij het oplossen van complexe innovatievraagstukken via een eigen creatieve, ontwerpgerichte aanpak.

Mijn kracht zit in het in beweging krijgen van individuen en organisaties vanuit strategisch ontwerpen en het maken door te doen. Ik heb een diep geloof in de ‘maakbaarheid’ van je eigen realiteit, dat start bij verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld om je heen maar ook het durven los laten wanneer ideeën niet houdbaar zijn.

Ik heb in diverse leidinggevende en strategische managementfuncties gewerkt zowel in de publieke sector, de overheid en het bedrijfsleven. Eerder werkte ik onder andere als adviseur van Eurocommissaris Kroes bij de Europese Commissie aan de totstandkoming van de Digitale Agenda. Als bestuurder bij stichting Fablab Benelux heb ik richting gegeven aan de ontwikkeling van een internationaal netwerk van Makerspaces.

Daarnaast heb ik in het onderwijs gewerkt als hoofddocent Design en Research de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en initieerde ik onder andere de nieuwe Bachelor opleiding BsC Crossover Creativity, gericht op strategisch ontwerpen in complexe systemen. Ook ben ik actief in andere onderwijssectoren en adviseer ik CvB leden en directieteams over strategie en innovatiemanagement.”

KeimpedeHeer_200x200
Naam
Keimpe de Heer
Functie
Trainer
Scroll up