Empty Page Section

"In januari 1999 ben ik voor de Baak gaan werken. Daar ben ik mij steeds meer gaan richten op individuele coaching. Samen met een collega heb ik toen Persoonlijke Kracht (PK) als programma gemaakt. En later heb ik nog een programma over teamcoaching in de markt gezet. In 2007 ben ik voor mezelf begonnen en nu werk ik nog steeds met veel plezier voor de Baak. Het PK-programma is ondertussen uitgebreid met een specialisatie: Perfectionist en in je Kracht (PERK).
De relatie tussen perfectionisme en ontspanning fascineert me. Hoe op het oog tegenstrijdige kwaliteiten juist bij elkaar horen en zo heelheid (balans) in een persoon geven. Het kan moeilijk zijn ontspanning toe te laten, als we het zien als iets negatiefs. Bv als luiheid. Vaak hebben we de neiging deze ‘lelijke kant’ van onszelf uit te sluiten. Maar juist deze lelijke kant heeft de balancerende kracht in zich om niet overspannen te raken en die kun je ontvouwen. Vaak moet je daarvoor een patroon doorbreken. Ik gebruik niet één methodiek om dat te doen, maar zet in wat effectief is in het moment. "

Vivian van de Hoef
Naam
Vivian van de Hoef
Functie
Coach | Trainer

Empty Page Section

Biografie

"Vivian van de Hoef (1971)"

"Als je bewustzijn breder wordt, dan zijn je mogelijkheden opeens zoveel groter. Dat vind ik het meest magische wat er is. Alsof alles er al was, alleen je zag het nog niet. Dat is waar coaching voor mij over gaat: het openen van wat je nog niet ziet, maar al wel in potentie aanwezig is."

Na mijn propedeuse Theaterwetenschap heb ik de kopstudie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) afgerond. Daarna heb ik drie jaar lesgegeven aan de UvA en ben ik via een aantal tussenstations bij de Baak, managementcentrum VNO-NCW, terecht gekomen. Bij de Baak heb ik in het begin vooral grote Management Development programma’s ontwikkeld en begeleid. In 2003 ben ik bij Baak Coaching gaan werken en heb ik me verder ontwikkeld tot een betrokken en professionele coach. Mijn coachingsopleiding, LIFO certificering, Yogaopleiding in Amerika en de verdieping van mijn kennis over het Enneagram bij Helen Palmer in Berkeley hebben hier allemaal toe bijgedragen.

Als coach geloof ik dat het vooral belangrijk is, dat je met vertrouwen en liefde naar jezelf leert kijken. Naar alle kanten van jezelf. Niet wegstoppen wat je als negatief of onaangenaam ervaart, maar zonder oordeel durven voelen en zichtbaar krijgen. Dat vraagt om openheid, eerlijkheid en moed. Maar dat levert dan een heleboel rust en ruimte, vitaliteit en creativiteit op. Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor het willen kennen en ontdekken van jezelf; voor het plezier en de schoonheid van echt in verbinding zijn met jezelf en daardoor ook met anderen. Niet altijd makkelijk, maar als het lukt: fantastisch!"

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Agile werken

  Thema

  Opdrachten uitvoeren omdat je baas het zegt? Dat dacht ik niet. Leidinggeven of een project managen op basis van hiërarchie en autoriteit blijkt niet meer succesvol. Teamleden bepalen grotendeels zelf hoe ze hun doel halen en wat ze daarvoor nodig hebben. Met hoofd, hart en handen.

  Lees meer...

 • teaser_debaak_0071

  Wat je als projectmanager moet weten voor projectsucces

  Artikel

  Als projectmanager draag je veel verantwoordelijkheid voor het slagen van een project. Je wilt zo snel mogelijk naar een goed resultaat waarbij het beste in jezelf én anderen naar boven wordt gebracht. Hierin word je gedurende je carrière steeds beter, maar niet alleen ervaring maakt je beter.

  Lees meer...

Scroll up