Baak Strategie Programma

Empty Page Section

Intro

Ontwikkel een innovatieve strategie en krijg mensen mee

 • Ontwikkel een beeld van jezelf als strateeg
 • Ontwikkel vaardigheden voor het leiden van het strategisch proces 
 • Werk met het Strategisch Proces Model en leer daardoor beter te sturen, beter te structureren en mensen mee te krijgen
 • Ontwikkel een scherpe blik op de omgeving van jouw organisatie en op de markt
 • Verbreed je eigen gedachten en inspireer daarmee anderen
 • Lever een nog betere bijdrage aan de innovatiekracht van jouw organisatie met Lean Startup en Design Thinking

Ontwikkel de strateeg in jezelf
Al die veranderingen om je heen, het is bijna niet bij te houden. Hoe geef je een strategie vorm? Hoe bepaal je koers en benut je kansen? Hoe krijg je anderen hierin mee? Je komt een eind met de ervaring die je al hebt, maar je voelt dat het niet genoeg is. De kaders kunnen nóg scherper of misschien wel helemaal anders … Je staat open voor innovaties en nieuwe perspectieven. Ontdek met het Baak Strategie Programma hoe visionair en creatief je werkelijk bent.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Meld je aan voor de Baak Proeverij!

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

5.695,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 400,27
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 356,81

Beschrijving

Vernieuw en maak het verschil


Wie maakt het verschil binnen de organisatie? Wie kan mensen meekrijgen in een nieuwe richting? Jij bent degene die dat voor elkaar kan krijgen! Heb het lef om nieuwe stappen te zetten en durf risico te nemen. De toekomst blijft een onzekere factor, maar neem eens de tijd om echt goede strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Dan staat jouw organisatie er over een jaar anders voor.

Nieuwe inzichten, nieuwe kansen
De wereld om je heen verandert steeds sneller. Dat zorgt ook in jouw organisatie voor onzekerheden en aanpassingen. Het vraagt om containment, om onzekerheid te kunnen verdragen. Het vraagt ook om denken in mogelijkheden en scenario’s. Experimenteren en exploiteren. Je vertelt anderen vol enthousiasme jouw verhaal, zodat ook zij graag willen meewerken aan een betere toekomst.

“Fantastische leerervaring door veel te leren, maar ook veel te voelen en te ervaren.”

Zet jezelf in als instrument
Het Baak Strategie Programma is niet simpelweg het leren beheersen van tools en het volgen van een training. Het is een ontwikkelprogramma waarbij je jezelf leert inzetten als instrument om het hele systeem mee te krijgen in een nieuwe richting. Je leert om kwaliteiten te vertalen naar een praktisch uitvoerbare strategie. En hoe je door samenwerking nieuwe ideeën los kunt maken, in een case uit je eigen werksituatie. Want wijsheid ontstaat pas echt in het handelen.

“De cursus was zeer waardevol door het verbinden van theorie aan persoonlijke ontwikkeling en het leren door samenwerken.”


Programma

Ga zelf aan de slag in 4 modules

Het Baak Strategie Programma bestaat uit 7 dagen, verdeeld over 4 modules gebaseerd op het Strategisch Proces Model: denken, delen, doen. Voordat je aan dit programma begint, krijg je een intakegesprek.

“Je wordt in deze training prettig gestimuleerd om uit je comfortzone te komen en om nieuwe methodes en technieken uit te proberen.”

Vooraf aan de modules: Intakegesprek
Je hebt een intakegesprek in viertallen. Hierin verdiepen we jouw leervraag en bespreken of jouw strategische case en rol in de organisatie passen bij het programma. Daarnaast krijg je een persoonlijke huiswerkopdracht.

Module 1: Strategisch Denken (2 dagen)
In deze module focus je op het onderzoeken, kiezen en vormgeven van de strategie.
 • Maak kennis met het Strategisch Proces Model en diversie visies op strategie
 • Formuleer jouw strategische uitdaging: de BHAG (Big Hairy Audacious Goal), de missie en de visie. Je gaat van bedrijfstaal naar eigen taal
 • Versterk je trendwatching skills: analyseer de missie, positie, toegevoegde waarde en kansen van jouw organisatie tegen de achtergrond van de trends die je ziet
 • Vertaal de theorie over strategisch leiderschap via een interactieve werkvorm naar je eigen praktijk, rol en positie. Ga aan de slag met scenarioplanning
 • Ga in gesprek met een leider van een inspirerend bedrijf over de rol van de strateeg

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 1 en 2 ga je op werkbezoek en ga je aan de slag met je eigen case. Je zoekt een mededeelnemer op in zijn eigen werkomgeving. En natuurlijk ook andersom. Je coacht elkaar actief op thema's als: hoe krijg ik mensen mee in dit complexe krachtenveld, welke invloedstijlen kan ik beter toepassen en welke strategische activiteiten kan ik het beste inzetten?

Module 2: Strategisch Delen (2 dagen)
Hoe kom je van keuze naar acceptatie en eigenaarschap bij de diverse stakeholders?
 • Reflecteer en ontvang feedback over jouw rol als strateeg in het strategisch proces
 • Leer om te gaan met het politieke krachtenveld in jouw organisatie
 • Zet je visie inspirerend neer en zorg voor draagvlak 
 • Ontwikkel een tactisch plan om je strategie daadwerkelijk te implementeren
 • Word je bewuster van jouw drive, authenticiteit en overtuigingskracht

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 2 en 3 krijg je een huiswerkopdracht rond het actief delen en het betrekken van anderen bij het strategische proces.

Module 3: Strategisch Doen (2 dagen)
Dynamisch aan de slag met jouw strategie.
 • Operationaliseer jouw strategie op flexibele wijze met Design Thinking en Lean Startup 
 • Leer werken met Deep Democracy om ook tegengeluiden ruimte te geven
 • Reflecteer op jezelf als strateeg. Vind antwoord op de vraag: wie ben ik om het strategisch proces te leiden?
Module 4: Terugkommiddag (1 middag)
Delen van inzichten, reflecteren en vooruitkijken

“Het programma was een zeer aangename kennismaking met de zachte en harde kanten van strategievorming. Het zet aan tot denken en tot doen!”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Voor wie

Past het Baak Strategie Programma bij jou?


Deze training is voor:
Senior managers, leidinggevenden en programmamanagers.

 • Je hebt ruime ervaring in een leidinggevende functie op strategisch niveau of je zit op een cruciale positie ten aanzien van strategievorming binnen jouw organisatie; je draait zelf aan de strategische knoppen of hebt daar direct invloed op
 • Jouw rol speelt zich af in het complexe politieke krachtenveld van de organisatie
 • Je brengt een eigen case mee die gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Je verlaat je comfortzone en belandt in je stretchzone.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Wezenlijke vraagstukken zijn bijvoorbeeld: 'Hoe houd ik de openbare bibliotheek relevant in de huidige samenleving?', 'Hoe worden wij e-health aanjager voor de zorg in Nederland?', 'Hoe sluiten wij als ziekenhuis commercieel aan bij zowel de zorgverzekeraar als de cliënt?'.

Bekijk de verschillende soorten branches en bedrijven en functienamen van deelnemers van het Baak Strategie Programma.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Liesbeth van Lierop
  Naam
  Liesbeth van Lierop
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Caroline van der Linden
  Naam
  Caroline van der Linden
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Rutger Slump
  Naam
  Rutger Slump
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
29 jan 2020 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 29 jan 2020 - 09:00 uur

 • BSP 34 - Module 1

  Datum
  29 jan 2020 - 09:00 uur  t/m  30 jan 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 34 - Module 2

  Datum
  17 mrt 2020 - 09:00 uur  t/m  18 mrt 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 34 - Module 3

  Datum
  20 apr 2020 - 09:00 uur  t/m  21 apr 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 34 - Module 4

  Datum
  08 jun 2020 - 13:30 uur  t/m  08 jun 2020 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
18 feb 2020 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 18 feb 2020 - 09:00 uur

 • BSP 35 - Module 1

  Datum
  18 feb 2020 - 09:00 uur  t/m  19 feb 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 35 - Module 2

  Datum
  31 mrt 2020 - 09:00 uur  t/m  01 apr 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 35 - Module 3

  Datum
  25 mei 2020 - 09:00 uur  t/m  26 mei 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 35 - Module 4

  Datum
  13 jul 2020 - 13:30 uur  t/m  13 jul 2020 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
30 jun 2020 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 30 jun 2020 - 09:00 uur

 • BSP 36 - Module 1

  Datum
  30 jun 2020 - 09:00 uur  t/m  01 jul 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 36 - Module 2

  Datum
  08 sep 2020 - 09:00 uur  t/m  09 sep 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 36 - Module 3

  Datum
  26 okt 2020 - 09:00 uur  t/m  27 okt 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 36 - Module 4

  Datum
  07 dec 2020 - 13:30 uur  t/m  07 dec 2020 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
30 sep 2020 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 30 sep 2020 - 09:00 uur

 • BSP 37 - Module 1

  Datum
  30 sep 2020 - 09:00 uur  t/m  01 okt 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 37 - Module 2

  Datum
  23 nov 2020 - 09:00 uur  t/m  24 nov 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 37 - Module 3

  Datum
  18 jan 2021 - 09:00 uur  t/m  19 jan 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 37 - Module 4

  Datum
  03 mrt 2021 - 13:30 uur  t/m  03 mrt 2021 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
19 nov 2020 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 19 nov 2020 - 09:00 uur

 • BSP 38 - Module 1

  Datum
  19 nov 2020 - 09:00 uur  t/m  20 nov 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 38 - Module 2

  Datum
  13 jan 2021 - 09:00 uur  t/m  14 jan 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 38 - Module 3

  Datum
  02 mrt 2021 - 09:00 uur  t/m  03 mrt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 38 - Module 4

  Datum
  16 apr 2021 - 13:30 uur  t/m  16 apr 2021 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 90 van 100

  Inspirerend, nieuwe inzichten, leren van elkaar.

 • 80 van 100

  Intensieve training, welke perfect aansloot op mijn leerwensen. De daad meteen bij het woord kunnen voegen.

 • 80 van 100

  Een zeer waardevolle training met veel bijzondere, persoonlijke inzichten en handige tools.

 • 90 van 100

  Ik vond de training intensief, prikkelend, afwisselend, verrassend

 • 80 van 100

  Het was een intense route naar de vorming tot Strategos

 • 80 van 100

  confronterend

 • 80 van 100

  leuk, intensief en vermoeiend.

 • 90 van 100

  Inspiratie om te puzzelen

 • 80 van 100

  Intensief en leerzaam zowel op persoonlijk vlak als inhoudelijk.

 • 90 van 100

  theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling gebundeld!

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up