Baak Strategie Programma

Intro

Ontwikkel een innovatieve strategie en krijg mensen mee in nieuwe richtingen

 • Ontwikkel een beeld van jezelf als strategisch leider, richtinggever en innovatieversneller;
 • Ontwikkel wijsheid, inzichten en vaardigheden voor het regisseren van de strategisch processen in je organisatie;
 • Ga aan het werk met het Strategisch Proces Model in je eigen praktijk; door te doen en te reflecteren krijg je meer grip op de strategische processen en de onderliggende relaties;
 • Leer nieuwe strategieën ontwerpen door meervoudig te kijken; verscherp je blik naar buiten;
 • Leer je visie om te zetten in een aantrekkelijk perspectief en een inspirerend verhaal, waarmee je anderen meeneemt in de nieuwe richting;
 • Ga je voor verbeteren, vernieuwen of innoveren? Ontdek je eigen innovatiekracht en die van je organisatie.

Ontwikkel de strateeg in jezelf

Meer dan ooit ervaren we de invloed van de complexe, soms chaotische wereld om ons heen. Eén ding weten we zeker: dat niets zeker is. Dus hoe ga je als strategische leider om met onzekerheid, hoe geef je vorm vanuit wendbaarheid aan innovatie? In plaats van één stip op de horizon heb je nu te maken met meerdere stippen of mogelijkheden. Dat betekent dat je je tijd, energie en budget in meerdere strategische scenario’s investeert. Dus hoe ontwerp je effectieve strategieën in een complexe wereld? Hoe zie je en creëer je kansen en hoe ga je die benutten? Hoe geef je vorm aan richtinggevende processen in je organisatie? Hoe krijg je anderen mee richting de mogelijke toekomsten?

Het BSP is voor leiders en professionals, die al ervaring en kennis hebben in een rol als strategische leider en hun strategisch handelingsrepertoire willen vernieuwen. Je bent op zoek naar nieuwe perspectieven, inzichten en innovatieve werkwijzen. Naar zelfreflectie over hoe jij als strategische leider nog meer effectief en van waarde kunt zijn. Hoe wendbaar en innovatief zie je jezelf? Hoe kijk jij naar de ontwikkelingen in de samenleving?

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

6.095,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 434,46
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 355,01

Beschrijving

Vernieuw en maak het verschil

Wie maakt het verschil binnen de organisatie? Wie kan mensen meekrijgen in een nieuwe richting? Jij bent degene die dat voor elkaar kan krijgen! Heb het lef om nieuwe stappen te zetten en durf risico te nemen. De toekomst blijft een onzekere factor, maar neem eens de tijd om echt goede strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Dan staat jouw organisatie er over een jaar anders voor.

Nieuwe inzichten, nieuwe kansen
De wereld om je heen verandert steeds sneller. Dat zorgt ook in jouw organisatie voor onzekerheden en aanpassingen. Het vraagt om containment, om onzekerheid te kunnen verdragen. Het vraagt ook om denken in mogelijkheden en scenario’s. Experimenteren en exploiteren. Je vertelt anderen vol enthousiasme jouw verhaal, zodat ook zij graag willen meewerken aan een betere toekomst.

“Fantastische leerervaring door veel te leren, maar ook veel te voelen en te ervaren.”

Zet jezelf in als instrument
Het Baak Strategie Programma is niet simpelweg het leren beheersen van tools en het volgen van een training. Het is een ontwikkelprogramma waarbij je jezelf leert inzetten als instrument om het hele systeem mee te krijgen in een nieuwe richting. Je leert om kwaliteiten te vertalen naar een praktisch uitvoerbare strategie. En hoe je door samenwerking nieuwe ideeën los kunt maken, in een case uit je eigen werksituatie. Want wijsheid ontstaat pas echt in het handelen.

“De cursus was zeer waardevol door het verbinden van theorie aan persoonlijke ontwikkeling en het leren door samenwerken.”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Ga zelf aan de slag in 4 modules

Het Baak Strategie Programma bestaat uit 7 dagen, verdeeld over 4 modules gebaseerd op het Strategisch Proces Model: denken, delen, doen. Voordat je aan dit programma begint, krijg je een intakegesprek.

“Je wordt in deze training prettig gestimuleerd om uit je comfortzone te komen en om nieuwe methodes en technieken uit te proberen.”

Vooraf aan de modules: Intakegesprek
Je hebt een intakegesprek in viertallen. Hierin verdiepen we jouw leervraag en bespreken of jouw strategische case en rol in de organisatie passen bij het programma. Daarnaast krijg je een persoonlijke huiswerkopdracht.

Module 1: Strategisch Denken (2 dagen)
In deze module focus je op het onderzoeken, kiezen en vormgeven van de strategie.
 • Maak kennis met het Strategisch Proces Model en diversie visies op strategie
 • Formuleer jouw strategische uitdaging: de BHAG (Big Hairy Audacious Goal), de missie en de visie. Je gaat van bedrijfstaal naar eigen taal
 • Versterk je trendwatching skills: analyseer de missie, positie, toegevoegde waarde en kansen van jouw organisatie tegen de achtergrond van de trends die je ziet
 • Vertaal de theorie over strategisch leiderschap via een interactieve werkvorm naar je eigen praktijk, rol en positie. Ga aan de slag met scenarioplanning
 • Ga in gesprek met een leider van een inspirerend bedrijf over de rol van de strateeg

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 1 en 2 ga je op werkbezoek en ga je aan de slag met je eigen case. Je zoekt een mededeelnemer op in zijn eigen werkomgeving. En natuurlijk ook andersom. Je coacht elkaar actief op thema's als: hoe krijg ik mensen mee in dit complexe krachtenveld, welke invloedstijlen kan ik beter toepassen en welke strategische activiteiten kan ik het beste inzetten?

Module 2: Strategisch Delen (2 dagen)
Hoe kom je van keuze naar acceptatie en eigenaarschap bij de diverse stakeholders?
 • Reflecteer en ontvang feedback over jouw rol als strateeg in het strategisch proces
 • Leer om te gaan met het politieke krachtenveld in jouw organisatie
 • Zet je visie inspirerend neer en zorg voor draagvlak 
 • Ontwikkel een tactisch plan om je strategie daadwerkelijk te implementeren
 • Word je bewuster van jouw drive, authenticiteit en overtuigingskracht

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 2 en 3 krijg je een huiswerkopdracht rond het actief delen en het betrekken van anderen bij het strategische proces.

Module 3: Strategisch Doen (2 dagen)
Dynamisch aan de slag met jouw strategie.
 • Operationaliseer jouw strategie op flexibele wijze met Design Thinking en Lean Startup 
 • Leer werken met Deep Democracy om ook tegengeluiden ruimte te geven
 • Reflecteer op jezelf als strateeg. Vind antwoord op de vraag: wie ben ik om het strategisch proces te leiden?
Module 4: Terugkommiddag (1 middag)
Delen van inzichten, reflecteren en vooruitkijken

“Het programma was een zeer aangename kennismaking met de zachte en harde kanten van strategievorming. Het zet aan tot denken en tot doen!”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past het Baak Strategie Programma bij jou?

Deze training is voor:
Senior managers, leidinggevenden en programmamanagers.

 • Je hebt ruime ervaring in een leidinggevende functie op strategisch niveau of je zit op een cruciale positie ten aanzien van strategievorming binnen jouw organisatie; je draait zelf aan de strategische knoppen of hebt daar direct invloed op
 • Jouw rol speelt zich af in het complexe politieke krachtenveld van de organisatie
 • Je brengt een eigen case mee die gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Je verlaat je comfortzone en belandt in je stretchzone.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Wezenlijke vraagstukken zijn bijvoorbeeld: 'Hoe houd ik de openbare bibliotheek relevant in de huidige samenleving?', 'Hoe worden wij e-health aanjager voor de zorg in Nederland?', 'Hoe sluiten wij als ziekenhuis commercieel aan bij zowel de zorgverzekeraar als de cliënt?'.

Bekijk de verschillende soorten branches en bedrijven en functienamen van deelnemers van het Baak Strategie Programma.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Leonoor Baaten
  Naam
  Leonoor Baaten
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Caroline van der Linden
  Naam
  Caroline van der Linden
  Functie
  Organisatiecoach | Executive coach | Leadingtrainer

  Lees meer...

 •  Keimpe de Heer
  Naam
  Keimpe de Heer
  Functie
  Trainer

  Lees meer...

 • Carlo Pedroli
  Naam
  Carlo Pedroli
  Functie
  Programmamaker | Executive coach | Trainer

  Lees meer...

 • Lambert Koster
  Naam
  Lambert Koster
  Functie
  Programmamaker en senior trainer

  Lees meer...

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
22 mrt 2022 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen 2 plekken Ja

Module planning 22 mrt 2022 - 09:00 uur

 • BSP 44 - Module 1

  Datum
  22 mrt 2022 - 09:00 uur  t/m  23 mrt 2022 - 17:00 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 44 - Module 2

  Datum
  09 mei 2022 - 09:00 uur  t/m  10 mei 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 44 - Module 3

  Datum
  27 jun 2022 - 09:00 uur  t/m  28 jun 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 44 - Module 4

  Datum
  15 sep 2022 - 13:30 uur  t/m  15 sep 2022 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
16 mei 2022 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 16 mei 2022 - 09:00 uur

 • bsp 46 - Module 1

  Datum
  16 mei 2022 - 09:00 uur  t/m  17 mei 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • bsp 46 - Module 2

  Datum
  28 jun 2022 - 09:00 uur  t/m  29 jun 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • bsp 46 - Module 3

  Datum
  23 aug 2022 - 09:00 uur  t/m  24 aug 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • bsp 46 - Module 4

  Datum
  17 okt 2022 - 13:30 uur  t/m  17 okt 2022 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
26 sep 2022 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 26 sep 2022 - 09:00 uur

 • bsp 47 - Module 1

  Datum
  26 sep 2022 - 09:00 uur  t/m  27 sep 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • bsp 47 - Module 2

  Datum
  01 nov 2022 - 09:00 uur  t/m  02 nov 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • bsp 47 - Module 3

  Datum
  12 dec 2022 - 09:00 uur  t/m  13 dec 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • bsp 47 - Module 4

  Datum
  30 jan 2023 - 13:30 uur  t/m  30 jan 2023 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
10 nov 2022 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 10 nov 2022 - 09:00 uur

 • bsp 48 - Module 1

  Datum
  10 nov 2022 - 09:00 uur  t/m  11 nov 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • bsp 48 - Module 2

  Datum
  09 jan 2023 - 09:00 uur  t/m  10 jan 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • bsp 48 - Module 3

  Datum
  20 feb 2023 - 09:00 uur  t/m  21 feb 2023 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • Datum
  03 apr 2023 - 13:30 uur  t/m  03 apr 2023 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 80 van 100

  Een rijkdom aan modellen en instrumenten worden aangereikt. Het samen leren van en met elkaar door oprechte feedback levert echter de grootste leeropbrengst.

 • 90 van 100

  Positief en verrijkend, met name goed voor het zelfvertrouwen

 • 90 van 100

  Een waardevolle ervaring die mij weer een stap verder heeft gebracht als mens en in mijn rol als strateeg.

 • 80 van 100

  Reis die inzicht en verwondering geeft in strategische processen en strategievorming

 • 80 van 100

  Waardevol!

 • 80 van 100

  Leerzaam, nuttig en wat je wordt aangereikt aan lesstof is goed toe te passen in de praktijk!

 • 100 van 100

  Ik vond de training kwalitatief goed, voor mij persoonlijk zeer waardevol en afwisselend. Het niveau van de trainers en de andere deelnemers was hoog. Het was fijn dat de werkvelden van de deelnemers zeer uiteenlopend waren, waardoor we elkaar vanuit verschillende perspectieven konden voeden.

 • 90 van 100

  Mooie training met waardevolle cursusgenoten onder de bezielende leiding van bevlogen trainers.

 • 90 van 100

  Inspirerend, nieuwe inzichten, leren van elkaar.

 • 80 van 100

  Intensieve training, welke perfect aansloot op mijn leerwensen. De daad meteen bij het woord kunnen voegen.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up