Baak Strategie Programma

Intro

Ontwikkel een innovatieve strategie en krijg mensen mee in nieuwe richtingen

 • Ontwikkel een beeld van jezelf als strategisch leider, richtinggever en innovatieversneller;
 • Ontwikkel wijsheid, inzichten en vaardigheden voor het regisseren van de strategisch processen in je organisatie;
 • Ga aan het werk met het Strategisch Proces Model in je eigen praktijk; door te doen en te reflecteren krijg je meer grip op de strategische processen en de onderliggende relaties;
 • Leer nieuwe strategieën ontwerpen door meervoudig te kijken; verscherp je blik naar buiten;
 • Leer je visie om te zetten in een aantrekkelijk perspectief en een inspirerend verhaal, waarmee je anderen meeneemt in de nieuwe richting;
 • Ga je voor verbeteren, vernieuwen of innoveren? Ontdek je eigen innovatiekracht en die van je organisatie.

Ontwikkel de strateeg in jezelf

Meer dan ooit ervaren we de invloed van de complexe, soms chaotische wereld om ons heen. Eén ding weten we zeker: dat niets zeker is. Dus hoe ga je als strategische leider om met onzekerheid, hoe geef je vorm vanuit wendbaarheid aan innovatie? In plaats van één stip op de horizon heb je nu te maken met meerdere stippen of mogelijkheden. Dat betekent dat je je tijd, energie en budget in meerdere strategische scenario’s investeert. Dus hoe ontwerp je effectieve strategieën in een complexe wereld? Hoe zie je en creëer je kansen en hoe ga je die benutten? Hoe geef je vorm aan richtinggevende processen in je organisatie? Hoe krijg je anderen mee richting de mogelijke toekomsten?

Het BSP is voor leiders en professionals, die al ervaring en kennis hebben in een rol als strategische leider en hun strategisch handelingsrepertoire willen vernieuwen. Je bent op zoek naar nieuwe perspectieven, inzichten en innovatieve werkwijzen. Naar zelfreflectie over hoe jij als strategische leider nog meer effectief en van waarde kunt zijn. Hoe wendbaar en innovatief zie je jezelf? Hoe kijk jij naar de ontwikkelingen in de samenleving?

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl via een live sessie tijdens de Online Proeverij.

Veilige leer- en werkomgeving
Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van de branche verenigingen NRTO en KHN. Hoe we dat doen lees je hier.

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Investering

Duur
Start
Prijs (excl. BTW) Help

De prijs is excl. BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk, als je bedrijf geen BTW kan terug vorderen. Er komt dan 10% opslag bovenop de excl. BTW prijs, dit is voordeliger voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen dan de prijs incl. BTW. Vraag bij je financiële afdeling na of je moet kiezen voor Prijs excl. BTW of Prijs BTW vrij.

5.695,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 400,27
Overnachten Meer info

Overnachten wordt aanbevolen. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. In deze training onderga je namelijk een intensief proces waarin je leert en verandert. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 357,08

Beschrijving

Vernieuw en maak het verschil

Wie maakt het verschil binnen de organisatie? Wie kan mensen meekrijgen in een nieuwe richting? Jij bent degene die dat voor elkaar kan krijgen! Heb het lef om nieuwe stappen te zetten en durf risico te nemen. De toekomst blijft een onzekere factor, maar neem eens de tijd om echt goede strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Dan staat jouw organisatie er over een jaar anders voor.

Nieuwe inzichten, nieuwe kansen
De wereld om je heen verandert steeds sneller. Dat zorgt ook in jouw organisatie voor onzekerheden en aanpassingen. Het vraagt om containment, om onzekerheid te kunnen verdragen. Het vraagt ook om denken in mogelijkheden en scenario’s. Experimenteren en exploiteren. Je vertelt anderen vol enthousiasme jouw verhaal, zodat ook zij graag willen meewerken aan een betere toekomst.

“Fantastische leerervaring door veel te leren, maar ook veel te voelen en te ervaren.”

Zet jezelf in als instrument
Het Baak Strategie Programma is niet simpelweg het leren beheersen van tools en het volgen van een training. Het is een ontwikkelprogramma waarbij je jezelf leert inzetten als instrument om het hele systeem mee te krijgen in een nieuwe richting. Je leert om kwaliteiten te vertalen naar een praktisch uitvoerbare strategie. En hoe je door samenwerking nieuwe ideeën los kunt maken, in een case uit je eigen werksituatie. Want wijsheid ontstaat pas echt in het handelen.

“De cursus was zeer waardevol door het verbinden van theorie aan persoonlijke ontwikkeling en het leren door samenwerken.”

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Online Proeverij

Gratis kennismaken met onze trainingen? Proef de stijl tijdens een live sessie.

Meld je aan

Programma

Ga zelf aan de slag in 4 modules

Het Baak Strategie Programma bestaat uit 7 dagen, verdeeld over 4 modules gebaseerd op het Strategisch Proces Model: denken, delen, doen. Voordat je aan dit programma begint, krijg je een intakegesprek.

“Je wordt in deze training prettig gestimuleerd om uit je comfortzone te komen en om nieuwe methodes en technieken uit te proberen.”

Vooraf aan de modules: Intakegesprek
Je hebt een intakegesprek in viertallen. Hierin verdiepen we jouw leervraag en bespreken of jouw strategische case en rol in de organisatie passen bij het programma. Daarnaast krijg je een persoonlijke huiswerkopdracht.

Module 1: Strategisch Denken (2 dagen)
In deze module focus je op het onderzoeken, kiezen en vormgeven van de strategie.
 • Maak kennis met het Strategisch Proces Model en diversie visies op strategie
 • Formuleer jouw strategische uitdaging: de BHAG (Big Hairy Audacious Goal), de missie en de visie. Je gaat van bedrijfstaal naar eigen taal
 • Versterk je trendwatching skills: analyseer de missie, positie, toegevoegde waarde en kansen van jouw organisatie tegen de achtergrond van de trends die je ziet
 • Vertaal de theorie over strategisch leiderschap via een interactieve werkvorm naar je eigen praktijk, rol en positie. Ga aan de slag met scenarioplanning
 • Ga in gesprek met een leider van een inspirerend bedrijf over de rol van de strateeg

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 1 en 2 ga je op werkbezoek en ga je aan de slag met je eigen case. Je zoekt een mededeelnemer op in zijn eigen werkomgeving. En natuurlijk ook andersom. Je coacht elkaar actief op thema's als: hoe krijg ik mensen mee in dit complexe krachtenveld, welke invloedstijlen kan ik beter toepassen en welke strategische activiteiten kan ik het beste inzetten?

Module 2: Strategisch Delen (2 dagen)
Hoe kom je van keuze naar acceptatie en eigenaarschap bij de diverse stakeholders?
 • Reflecteer en ontvang feedback over jouw rol als strateeg in het strategisch proces
 • Leer om te gaan met het politieke krachtenveld in jouw organisatie
 • Zet je visie inspirerend neer en zorg voor draagvlak 
 • Ontwikkel een tactisch plan om je strategie daadwerkelijk te implementeren
 • Word je bewuster van jouw drive, authenticiteit en overtuigingskracht

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 2 en 3 krijg je een huiswerkopdracht rond het actief delen en het betrekken van anderen bij het strategische proces.

Module 3: Strategisch Doen (2 dagen)
Dynamisch aan de slag met jouw strategie.
 • Operationaliseer jouw strategie op flexibele wijze met Design Thinking en Lean Startup 
 • Leer werken met Deep Democracy om ook tegengeluiden ruimte te geven
 • Reflecteer op jezelf als strateeg. Vind antwoord op de vraag: wie ben ik om het strategisch proces te leiden?
Module 4: Terugkommiddag (1 middag)
Delen van inzichten, reflecteren en vooruitkijken

“Het programma was een zeer aangename kennismaking met de zachte en harde kanten van strategievorming. Het zet aan tot denken en tot doen!”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs
We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke training van de Baak het best bij jou past. Bel of mail ons via: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Voor wie

Past het Baak Strategie Programma bij jou?

Deze training is voor:
Senior managers, leidinggevenden en programmamanagers.

 • Je hebt ruime ervaring in een leidinggevende functie op strategisch niveau of je zit op een cruciale positie ten aanzien van strategievorming binnen jouw organisatie; je draait zelf aan de strategische knoppen of hebt daar direct invloed op
 • Jouw rol speelt zich af in het complexe politieke krachtenveld van de organisatie
 • Je brengt een eigen case mee die gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau

“Je verlaat je comfortzone en belandt in je stretchzone.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Wezenlijke vraagstukken zijn bijvoorbeeld: 'Hoe houd ik de openbare bibliotheek relevant in de huidige samenleving?', 'Hoe worden wij e-health aanjager voor de zorg in Nederland?', 'Hoe sluiten wij als ziekenhuis commercieel aan bij zowel de zorgverzekeraar als de cliënt?'.

Bekijk de verschillende soorten branches en bedrijven en functienamen van deelnemers van het Baak Strategie Programma.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Leonoor Baaten
  Naam
  Leonoor Baaten
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Caroline van der Linden
  Naam
  Caroline van der Linden
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 •  Keimpe de Heer
  Naam
  Keimpe de Heer
  Functie
  Trainer

  Lees meer...

 • Carlo Pedroli
  Naam
  Carlo Pedroli
  Functie
  Programmamaker | Executive coach | Trainer

  Lees meer...

Startdata

Plaatsen beschikbaar
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Reserveer een plek op de wachtlijst
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
16 nov 2020 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 16 nov 2020 - 09:00 uur

 • BSP 38 - Module 1

  Datum
  16 nov 2020 - 09:00 uur  t/m  17 nov 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 38 - Module 2

  Datum
  14 jan 2021 - 08:00 uur  t/m  15 jan 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 38 - Module 3

  Datum
  01 mrt 2021 - 08:00 uur  t/m  02 mrt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 38 - Module 4

  Datum
  15 apr 2021 - 13:30 uur  t/m  15 apr 2021 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
31 mei 2021 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 31 mei 2021 - 09:00 uur

 • BSP 39 - Module 1

  Datum
  31 mei 2021 - 09:00 uur  t/m  01 jun 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 39 - Module 2

  Datum
  12 jul 2021 - 09:00 uur  t/m  13 jul 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 39 - Module 3

  Datum
  07 sep 2021 - 09:00 uur  t/m  08 sep 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 39 - Module 4

  Datum
  28 okt 2021 - 13:30 uur  t/m  28 okt 2021 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen
11 okt 2021 - 09:00 uur meer details minder details Noordwijk, Driebergen Ja

Module planning 11 okt 2021 - 09:00 uur

 • BSP 40 - Module 1

  Datum
  11 okt 2021 - 09:00 uur  t/m  12 okt 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Noordwijk
 • BSP 40 - Module 2

  Datum
  30 nov 2021 - 09:00 uur  t/m  01 dec 2021 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 40 - Module 3

  Datum
  17 jan 2022 - 09:00 uur  t/m  18 jan 2022 - 17:30 uur
  Locatie
  Driebergen
 • BSP 40 - Module 4

  Datum
  09 mrt 2022 - 13:30 uur  t/m  09 mrt 2022 - 17:00 uur
  Locatie
  Driebergen

Ervaringen

 • 90 van 100

  Inspirerend, nieuwe inzichten, leren van elkaar.

 • 80 van 100

  Intensieve training, welke perfect aansloot op mijn leerwensen. De daad meteen bij het woord kunnen voegen.

 • 80 van 100

  Een zeer waardevolle training met veel bijzondere, persoonlijke inzichten en handige tools.

 • 90 van 100

  Ik vond de training intensief, prikkelend, afwisselend, verrassend

 • 70 van 100

  Diverse training met aandacht voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als je kijk op lange termijn strategie. Vooral door de externe sprekers is mijn "manier van denken" verbeterd.

 • 70 van 100

  Goed om te netwerken, te leren van en met elkaar, verdiepend en uitdagend.

 • 70 van 100

  fijn om met gelijkgestemden je zelf professioneel te verbeteren

 • 80 van 100

  Het was een intense route naar de vorming tot Strategos

 • 80 van 100

  confronterend

 • 80 van 100

  leuk, intensief en vermoeiend.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up