Empty Page Section

Intro

Kijk vooruit en benut de kansen

 • Weet hoe een goede strategie eruitziet en hoe je deze implementeert
 • Leer strategieontwikkeling beter sturen en structureren
 • Ontwikkel een scherpe blik op de omgeving van jouw organisatie en op de markt
 • Verbreed je eigen gedachten en inspireer daarmee anderen
 • Lever een nog betere bijdrage aan de innovatiekracht van jouw organisatie

Leid als een strategisch leider
Al die veranderingen om je heen … het is bijna niet bij te houden. Hoe geef je een strategie vorm? Hoe bepaal je koers en benut je kansen? Je komt een eind met de ervaring die je al hebt. Maar je voelt dat het niet genoeg is. De kaders kunnen nóg scherper. Of misschien wel helemaal anders … Je staat open voor innovaties en nieuwe perspectieven. Ontdek met het Baak Strategie Programma hoe visionair en creatief je werkelijk bent. Op naar een betere en duurzame toekomst!

Investering

Duur
Prijs (exclusief btw) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

5.595,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 406,30
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 453,50

Beschrijving

Vernieuw en maak het verschil


Wie maakt het verschil binnen de organisatie? Wie kan mensen meekrijgen in een nieuwe richting? Jij bent degene die dat voor elkaar kan krijgen! Heb het lef om nieuwe stappen te zetten en durf risico te nemen. Toekomst blijft een onzekere factor. Maar neem eens de tijd om echt goede strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Dan staat jouw organisatie er over een jaar anders voor.

Nieuwe inzichten, nieuwe kansen
De wereld om je heen verandert steeds sneller. Dat zorgt ook in jouw organisatie voor onzekerheden en aanpassingen. Het vraagt om containment. Onzekerheid kunnen verdragen. Denken in mogelijkheden en scenario’s. Experimenteren en exploiteren. Je vertelt anderen vol enthousiasme jouw verhaal. Zodat ook zij graag willen meewerken aan een betere toekomst.

“Fantastische leerervaring door veel te leren, maar ook veel te voelen en te ervaren.”

Zet jezelf in als instrument
Het Baak Strategie Programma is niet simpelweg het leren beheersen van tools en het volgen van een training. Het is een ontwikkelprogramma waarbij je jezelf leert inzetten als instrument om het hele systeem mee te krijgen in een nieuwe richting. Je leert kwaliteiten vertalen naar een praktisch uitvoerbare strategie. En hoe je door samenwerking nieuwe ideeën los kunt maken, in een casus uit je eigen werksituatie. Want in het handelen ontstaat pas echt wijsheid.

“De cursus was zeer waardevol door het verbinden van theorie aan persoonlijke ontwikkeling en het leren door samenwerken.”


Programma

Ga zelf aan de slag in 2 modules

Het Baak Strategie Programma bestaat uit 2 modules verdeeld over 16 dagdelen. Voordat je aan dit ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek.

“Je wordt in deze training prettig gestimuleerd uit je comfortzone te komen en nieuwe methoden en technieken uit te proberen.”

Vooraf aan de modules:
 • Intakegesprek
  Je hebt een intakegesprek in twee- of viertallen. Hierin bespreek je jouw leervraag. De trainers bepalen vervolgens in welke groep je past. Zij zoeken daarbij vooral naar diversiteit. Het doel is namelijk dat je uit jouw comfortzone stapt en in de stretchzone belandt. Zo leer en groei je sneller.
Module 1: Strategie en mijn organisatie (3 dagen)
In deze module focus je op het ontkaderen en herkaderen van strategieën.
 • Stap ‘out of the box’ en maak met nieuwe inzichten een nieuwe ‘box’
 • Vertaal theorie over strategisch leiderschap via een interactieve werkvorm naar je eigen praktijk, rol en positie. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het Business Model Canvas en scenarioplanning
 • Versterk je trendwatching skills. Analyseer de missie, positie, toegevoegde waarde en kansen van jouw organisatie tegen de achtergrond van de trends die je ziet
 • Maak een strategie-journey door Amsterdam langs bijzondere innovatiegerichte bedrijven.
 • Ontwikkel jouw profiel als strategisch leider

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 1 en 2 ga je op werkbezoek en ga je aan de slag met je eigen casus. Je zoekt een mededeelnemer op in zijn eigen werkomgeving. En natuurlijk ook andersom. Je coacht elkaar actief op thema's als: hoe krijg ik mensen mee in dit complexe krachtenveld, welke invloedstijlen kan ik beter toepassen en welke strategische activiteiten kan ik het beste inzetten?

Module 2: Ik en mijn strategie (3 dagen)
Ga van strategie naar werkelijkheid!
 • Ontwikkel een tactisch plan om je strategie daadwerkelijk te implementeren
 • Ontdek welke tactiek het beste werkt. Welke lijn kies je, wat is jouw rol en met welk krachtenveld heb je te maken?
 • Word je bewuster van jouw drive, authenticiteit en overtuigingskracht. Haal het naar boven en houd vast

Terugkommiddag: Maak de cirkel rond
Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Wat heb je daarvoor nodig?

“Het programma was een zeer aangename kennismaking met de zachte en harde kanten van strategievorming. Het zet aan tot denken en tot doen!”

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je leert tijdens de training rustig op je in laten werken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. Een prachtige bosrijke omgeving of een ruisende zee, waar je helemaal tot rust komt. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Je brengt zo jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Voor wie

Past het Baak Strategie Programma bij jou?


Deze training is voor:
Senior managers en (afdelings)directeuren

 • Je zit op een cruciale positie t.a.v. strategievorming binnen jouw organisatie; je draait zelf aan de strategische knoppen of hebt daar direct invloed op
 • Je zorgt ervoor dat een strategie geïmplementeerd wordt
 • Je bent continu bezig met grenzen stellen, verleggen of volgen
 • Je bent op zoek naar inspiratie en nieuwe inzichten
 • Je brengt een eigen casuïstiek mee dat gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie. 

“Je verlaat je comfortzone en belandt in je stretchzone.”

Hetzelfde doel voor ogen
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Een unieke eigenschap van onze aanpak is dat wij werken met een groep professionals die hetzelfde doel voor ogen heeft. Dat werkt wel zo prettig, want dat is voor jou een veilige leeromgeving waar je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud en jouw werksituatie.

Wezenlijke vraagstukken zijn bijvoorbeeld: 'Hoe houd ik de openbare bibliotheek relevant in de huidige samenleving', 'Hoe worden wij e-health aanjager voor de zorg in Nederland', 'Hoe sluiten wij als ziekenhuis commercieel aan bij zowel de zorgverzekeraar als de cliënt'.

De deelnemers komen uit verschillende soorten branches en bedrijven. Om je een beeld te geven: Brightsight BV, Chrysal International BV, Rabobank, Fokker Technologies Holding BV, Friesland Campina NV, Gemeente Utrecht, Koninklijke Auris Groep, Philips, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nationale-Nederlanden, Pon Holdings BV, PricewaterhouseCoopers, Provincie Zuid-Holland, RAI Amsterdam BV, SABIC Europe BV, Schiphol Group, Universiteit Maastricht, UWV, WBO Wonen, e.a.

De functienamen die deelnemers van het Baak Strategie Programma gemiddeld hebben, zijn: adviseur, afdelingshoofd, afdelingsmanager, algemeen directeur, bedrijfsleider, beleidsadviseur, directeur, HR manager, manager, manager facilitaire zaken, manager klantservices, operationeel manager, programmamanager, regiodirecteur, strategisch adviseur, teamleider, e.a.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany-traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Liesbeth van Lierop
  Naam
  Liesbeth van Lierop
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Ingrid van Denderen
  Naam
  Ingrid van Denderen
  Functie
  Productmanager

  Lees meer...

 • Caroline van der Linden
  Naam
  Caroline van der Linden
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Rutger Slump
  Naam
  Rutger Slump
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
12 mrt 2018 - 09:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 12 mrt 2018 - 09:00 uur

 • BSP 28 module 1

  Datum
  16 apr 2018 - 09:30 uur t/m 18 apr 2018 - 16:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BSP 28 module 2

  Datum
  28 mei 2018 - 09:30 uur t/m 30 mei 2018 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 28 intakes

  Datum
  12 mrt 2018 - 09:00 uur  t/m 12 mrt 2018 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 28 Terugkomdag

  Datum
  02 okt 2018 - 13:30 uur t/m 02 okt 2018 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • 90 van 100

  Inspiratie om te puzzelen

 • 80 van 100

  Intensief en leerzaam zowel op persoonlijk vlak als inhoudelijk.

  • per_albert_kivits

   'Je moet gewoon deugen'

   Artikel

   "Ik heb ervaren dat je door andere elementen toe te voegen, zoals creativiteit en bewegen, ook je hart en buik een rol laat spelen."
   Albert Kivits. Directeur Bibliotheek Eindhoven. Lees meer >

   Lees meer...

  • Johan_bsp

   'Gééf vertrouwen en je krijgt het!'

   Artikel

   "Het is een groot voordeel dat je aan een concrete casus werkt met een groep professionals die allemaal andere expertises hebben."
   Johan van den Berg. Plaatsvervangend directeur FEZ. Lees het interview >

   Lees meer...

 • 90 van 100

  theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling gebundeld!

 • 100 van 100

  intensief, verbindend (snel hechte groep), interessant (verschillende perspectieven door verscheidenheid deelnemers), inspirerend

 • 90 van 100

  Ik vond het een intensieve training waarbij ik goed inzicht heb gekregen wat voor een strategos ik zelf ben.

 • 80 van 100

  Je denkt dat je voor de 'harde' kant van de training komt, maar juist van het niet cognitieve onderdeel leer je het meest

 • 80 van 100

  Je wordt in deze training prettig gestimuleerd uit je comfortzone te komen en nieuwe methoden en technieken uit te proberen.

 • 100 van 100

  Ik heb het programma als zeer intens, confronterend en bijzonder verrijkend ervaren.

 • 100 van 100

  Het programma was een zeer aangename kennismaking met de zachte en harde kanten van strategie-vorming en wijze waarop je als Strategos daar invulling aan geeft. Het zet aan tot denken en tot doen!

 • 80 van 100

  Inspirerend en concreet tegelijk.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Maak van jouw bedrijf een organisatie van de 21e eeuw

  Artikel

  Deze zomer werd ik weer eens écht geïnspireerd. De Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler sprak in Nederland over organisatievernieuwing en vertelde uitgebreid over zijn democratische onderneming Semco. Zijn verhaal ging over een buitengewone manier van organiseren en appelleerde bij mij aan een diep gevoelde behoefte: die van vernieuwing en leiderschap waarbij visie en daadkracht centraal staan.

  Lees meer...

 • Strategie maak je niet aan een bureau

  Artikel

  Kun je een lange-termijnstrategie maken in een tijdperk dat sterk in beweging is? Durf je de schijnzekerheden van controle en planning los te laten? Joi Ito, directeur van het prestigieuze MIT MediaLab, geeft zijn visie op innovatie en strategie.

  Lees meer...

 • header_0010

  Zes tips voor het implementeren van een strategisch plan

  Artikel

  De ervaring met een mooi strategisch plan is dat de realisatie vaak tegenvalt. Sterker nog, na een jaar is de urgentie weg en word je opnieuw opgeslokt door dagelijkse operationele issues. Vervolgens wordt er na drie jaar een nieuwe strategie bedacht en lijkt er ondertussen weinig te veranderen. Voor Maria Sturm, trainer van het leiderschapsprogramma Baak Strategie Programma, is dit een bekend probleem. Hoe kun je dit soort inefficiënties voorkomen?

  Lees meer...

 • Johan_bsp

  'Gééf vertrouwen en je krijgt het!'

  Artikel

  "Het is een groot voordeel dat je aan een concrete casus werkt met een groep professionals die allemaal andere expertises hebben."
  Johan van den Berg. Plaatsvervangend directeur FEZ. Lees het interview >

  Lees meer...

 • teaser_0023

  Voor strategieontwikkeling hoef je geen visionair te zijn

  Artikel

  “Als je met de training start denk je dat je komt voor de theorie, maar de echte eyeopener blijkt dan toch te zitten in het gedeelte: ‘hoe neem je mensen mee, hoe haal je ze uit de weerstand?’ Dat had een onverwachte grote impact"
  Marjet van Baggum. Programmamanager bij zorgverzekeraar CZ
  Lees het interview >

  Lees meer...

 • per_albert_kivits

  'Je moet gewoon deugen'

  Artikel

  "Ik heb ervaren dat je door andere elementen toe te voegen, zoals creativiteit en bewegen, ook je hart en buik een rol laat spelen."
  Albert Kivits. Directeur Bibliotheek Eindhoven. Lees meer >

  Lees meer...