Empty Page Section

Intro

Ontwikkel een innovatieve strategie en krijg mensen mee

 • Ontwikkel een beeld van jezelf als strateeg
 • Ontwikkel vaardigheden voor het leiden van het strategisch proces 
 • Werk met het Strategisch Proces Model en leer daardoor beter te sturen, beter te structureren en mensen mee te krijgen
 • Ontwikkel een scherpe blik op de omgeving van jouw organisatie en op de markt
 • Verbreed je eigen gedachten en inspireer daarmee anderen
 • Lever een nog betere bijdrage aan de innovatiekracht van jouw organisatie met Lean Startup en Design Thinking

Ontwikkel de strateeg in jezelf
Al die veranderingen om je heen, het is bijna niet bij te houden. Hoe geef je een strategie vorm? Hoe bepaal je koers en benut je kansen? Hoe krijg je anderen hierin mee? Je komt een eind met de ervaring die je al hebt, maar je voelt dat het niet genoeg is. De kaders kunnen nóg scherper of misschien wel helemaal anders … Je staat open voor innovaties en nieuwe perspectieven. Ontdek met het Baak Strategie Programma hoe visionair en creatief je werkelijk bent.

Gratis kennismaken met onze trainingen? Meld je aan voor de Baak Proeverij!

Investering

Duur
Prijs (exclusief btw) Help

De prijs is inclusief lesmateriaal en toebehoren en is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.

5.695,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 419,00
Overnachten (aanbevolen) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 466,22

Beschrijving

Vernieuw en maak het verschil


Wie maakt het verschil binnen de organisatie? Wie kan mensen meekrijgen in een nieuwe richting? Jij bent degene die dat voor elkaar kan krijgen! Heb het lef om nieuwe stappen te zetten en durf risico te nemen. De toekomst blijft een onzekere factor, maar neem eens de tijd om echt goede strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Dan staat jouw organisatie er over een jaar anders voor.

Nieuwe inzichten, nieuwe kansen
De wereld om je heen verandert steeds sneller. Dat zorgt ook in jouw organisatie voor onzekerheden en aanpassingen. Het vraagt om containment. onzekerheid kunnen verdragen. Het vraagt ook om denken in mogelijkheden en scenario’s. Experimenteren en exploiteren. Je vertelt anderen vol enthousiasme jouw verhaal, zodat ook zij graag willen meewerken aan een betere toekomst.

“Fantastische leerervaring door veel te leren, maar ook veel te voelen en te ervaren.”

Zet jezelf in als instrument
Het Baak Strategie Programma is niet simpelweg het leren beheersen van tools en het volgen van een training. Het is een ontwikkelprogramma waarbij je jezelf leert inzetten als instrument om het hele systeem mee te krijgen in een nieuwe richting. Je leert om kwaliteiten te vertalen naar een praktisch uitvoerbare strategie. En hoe je door samenwerking nieuwe ideeën los kunt maken, in een case uit je eigen werksituatie. Want wijsheid ontstaat pas echt in het handelen.

“De cursus was zeer waardevol door het verbinden van theorie aan persoonlijke ontwikkeling en het leren door samenwerken.”


Programma

Ga zelf aan de slag in 4 modules

Het Baak Strategie Programma bestaat uit 4 modules gebaseerd op het Strategisch Proces Model: denken, delen, doen. Voordat je aan dit programma begint, krijg je een intakegesprek.

“Je wordt in deze training prettig gestimuleerd om uit je comfortzone te komen en om nieuwe methodes en technieken uit te proberen.”

Vooraf aan de modules: Intakegesprek
Je hebt een intakegesprek in viertallen. Hierin verdiepen we jouw leervraag en bespreken of jouw strategische case en rol in de organisatie passen bij het programma. Daarnaast krijg je een persoonlijke huiswerkopdracht.

Module 1: Strategisch Denken (2 dagen)
In deze module focus je op het onderzoeken, kiezen en vormgeven van de strategie.
 • Maak kennis met het Strategisch Proces Model en diversie visies op strategie
 • Formuleer jouw strategische uitdaging: de BHAG (Big Hairy Audacious Goal), de missie en de visie. Je gaat van bedrijfstaal naar eigen taal
 • Versterk je trendwatching skills: analyseer de missie, positie, toegevoegde waarde en kansen van jouw organisatie tegen de achtergrond van de trends die je ziet
 • Vertaal de theorie over strategisch leiderschap via een interactieve werkvorm naar je eigen praktijk, rol en positie. Ga aan de slag met scenarioplanning
 • Ga in gesprek met een leider van een inspirerend bedrijf over de rol van de strateeg

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 1 en 2 ga je op werkbezoek en ga je aan de slag met je eigen case. Je zoekt een mededeelnemer op in zijn eigen werkomgeving. En natuurlijk ook andersom. Je coacht elkaar actief op thema's als: hoe krijg ik mensen mee in dit complexe krachtenveld, welke invloedstijlen kan ik beter toepassen en welke strategische activiteiten kan ik het beste inzetten?

Module 2: Strategisch Delen (2 dagen)
Hoe kom je van keuze naar acceptatie en eigenaarschap bij de diverse stakeholders?
 • Reflecteer en ontvang feedback over jouw rol als strateeg in het strategisch proces
 • Leer om te gaan met het politieke krachtenveld in jouw organisatie
 • Zet je visie inspirerend neer en zorg voor draagvlak 
 • Ontwikkel een tactisch plan om je strategie daadwerkelijk te implementeren
 • Word je bewuster van jouw drive, authenticiteit en overtuigingskracht

Tussendoor: aan de slag in de praktijk
Tussen module 2 en 3 krijg je een huiswerkopdracht rond het actief delen en het betrekken van anderen bij het strategische proces.

Module 3: Strategisch Doen (2 dagen)
Dynamisch aan de slag met jouw strategie.
 • Operationaliseer jouw strategie op flexibele wijze met Design Thinking en Lean Startup 
 • Leer werken met Deep Democracy om ook tegengeluiden ruimte te geven
 • Reflecteer op jezelf als strateeg. Vind antwoord op de vraag: wie ben ik om het strategisch proces te leiden?
Module 4: Terugkommiddag (1 middag)
Delen van inzichten, reflecteren en vooruitkijken

“Het programma was een zeer aangename kennismaking met de zachte en harde kanten van strategievorming. Het zet aan tot denken en tot doen!”

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding. Tussen de modules werk je aan huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten.

Tip: alles uit je training halen? Blijf overnachten!
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust. Je reserveert de overnachtingen via het inschrijfformulier.

Coaching &Co: meer verdieping na jouw training
Wil je na jouw training verder leren? Schrijf je dan in voor Coaching &Co. Daarmee gaat jouw leerproces ook na de training door. Zo breng je jezelf en jouw organisatie verder!

Meer weten? Bel gerust onze adviseurs
Soms weet je niet precies wat jouw leervraag is. Wil je weten of deze training geschikt voor je is? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369

Voor wie

Past het Baak Strategie Programma bij jou?


Deze training is voor:
Senior executives en senior managers die opereren aan of dichtbij de top van hun organisatie.

 • Je hebt ruime ervaring in een leidinggevende functie op strategisch niveau of je zit op een cruciale positie ten aanzien van strategievorming binnen jouw organisatie; je draait zelf aan de strategische knoppen of hebt daar direct invloed op
 • Jouw rol speelt zich af in het complexe politieke krachtenveld van de organisatie
 • Je brengt een eigen case mee die gaat over de wezenlijke vraagstukken binnen jouw organisatie

“Je verlaat je comfortzone en belandt in je stretchzone.”

Samen leren
De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Wezenlijke vraagstukken zijn bijvoorbeeld: 'Hoe houd ik de openbare bibliotheek relevant in de huidige samenleving?', 'Hoe worden wij e-health aanjager voor de zorg in Nederland?', 'Hoe sluiten wij als ziekenhuis commercieel aan bij zowel de zorgverzekeraar als de cliënt?'.

Bekijk de verschillende soorten branches en bedrijven en functienamen van deelnemers van het Baak Strategie Programma.

Maatwerk voor jouw organisatie
Ben je op zoek naar deze training voor een incompany traject? Of wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Onze adviseurs helpen je graag: advies@debaak.nl | 0343-556369.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

 • Liesbeth van Lierop
  Naam
  Liesbeth van Lierop
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Gonne Dorrepaal
  Naam
  Gonne Dorrepaal
  Functie
  Productmanager

  Lees meer...

 • Caroline van der Linden
  Naam
  Caroline van der Linden
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Rutger Slump
  Naam
  Rutger Slump
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
16 jan 2019 - 10:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 16 jan 2019 - 10:00 uur

 • BSP 31 - groepsintake

  Datum
  16 jan 2019 - 10:00 uur  t/m  24 jan 2019 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 31 - Module 1

  Datum
  04 feb 2019 - 09:30 uur  t/m  06 feb 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BSP 31 - Module 2

  Datum
  18 mrt 2019 - 09:30 uur  t/m  20 mrt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 31 - Module 3 - terugkommiddag

  Datum
  03 sep 2019 - 13:30 uur  t/m  03 sep 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
09 apr 2019 - 10:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 09 apr 2019 - 10:00 uur

 • BSP 32 - groepsintake

  Datum
  09 apr 2019 - 10:00 uur  t/m  11 apr 2019 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 32 - Module 1

  Datum
  03 jun 2019 - 09:00 uur  t/m  04 jun 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BSP 32 - Module 2

  Datum
  02 sep 2019 - 09:00 uur  t/m  03 sep 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 32 - Module 3

  Datum
  21 okt 2019 - 09:00 uur  t/m  22 okt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BSP 32 - module 4 (terugkommiddag)

  Datum
  23 mrt 2020 - 13:30 uur  t/m  23 mrt 2020 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
04 sep 2019 - 10:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 04 sep 2019 - 10:00 uur

 • BSP 33 - intakes (groepsintake)

  Datum
  04 sep 2019 - 10:00 uur  t/m  05 sep 2019 - 15:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 33 - Module 1

  Datum
  07 okt 2019 - 09:00 uur  t/m  08 okt 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BSP 33 - Module 2

  Datum
  18 nov 2019 - 09:00 uur  t/m  19 nov 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • BSP 33 - Module 3

  Datum
  13 jan 2020 - 09:00 uur  t/m  14 jan 2020 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • BSP 33 - Module 4 (terugkommiddag)

  Datum
  22 jun 2020 - 13:30 uur  t/m  22 jun 2020 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

 • 80 van 100

  Het was een intense route naar de vorming tot Strategos

 • 80 van 100

  confronterend

  • per_albert_kivits

   'Je moet gewoon deugen'

   Artikel

   "Ik heb ervaren dat je door andere elementen toe te voegen, zoals creativiteit en bewegen, ook je hart en buik een rol laat spelen." Albert Kivits. Directeur Bibliotheek Eindhoven. Lees meer >

   Lees meer...

  • per_marjet_van_baggum

   Voor strategieontwikkeling hoef je geen visionair te zijn

   Artikel

   “Als je met de training start denk je dat je komt voor de theorie, maar de echte eyeopener blijkt dan toch te zitten in het gedeelte: ‘hoe neem je mensen mee, hoe haal je ze uit de weerstand?’ Dat had een onverwachte grote impact" Marjet van Baggum. Programmamanager bij zorgverzekeraar CZ Lees het interview >

   Lees meer...

 • 80 van 100

  leuk, intensief en vermoeiend.

 • 90 van 100

  Inspiratie om te puzzelen

 • 80 van 100

  Intensief en leerzaam zowel op persoonlijk vlak als inhoudelijk.

 • 90 van 100

  theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling gebundeld!

 • 100 van 100

  intensief, verbindend (snel hechte groep), interessant (verschillende perspectieven door verscheidenheid deelnemers), inspirerend

 • 90 van 100

  Ik vond het een intensieve training waarbij ik goed inzicht heb gekregen wat voor een strategos ik zelf ben.

 • 80 van 100

  Je denkt dat je voor de 'harde' kant van de training komt, maar juist van het niet cognitieve onderdeel leer je het meest

 • 80 van 100

  Je wordt in deze training prettig gestimuleerd uit je comfortzone te komen en nieuwe methoden en technieken uit te proberen.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • per_albert_kivits

  'Je moet gewoon deugen'

  Artikel

  "Ik heb ervaren dat je door andere elementen toe te voegen, zoals creativiteit en bewegen, ook je hart en buik een rol laat spelen." Albert Kivits. Directeur Bibliotheek Eindhoven. Lees meer >

  Lees meer...

 • per_marjet_van_baggum

  Voor strategieontwikkeling hoef je geen visionair te zijn

  Artikel

  “Als je met de training start denk je dat je komt voor de theorie, maar de echte eyeopener blijkt dan toch te zitten in het gedeelte: ‘hoe neem je mensen mee, hoe haal je ze uit de weerstand?’ Dat had een onverwachte grote impact" Marjet van Baggum. Programmamanager bij zorgverzekeraar CZ Lees het interview >

  Lees meer...

 • Maak van jouw bedrijf een organisatie van de 21e eeuw

  Artikel

  Deze zomer werd ik weer eens écht geïnspireerd. De Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler sprak in Nederland over organisatievernieuwing en vertelde uitgebreid over zijn democratische onderneming Semco. Zijn verhaal ging over een buitengewone manier van organiseren en appelleerde bij mij aan een diep gevoelde behoefte: die van vernieuwing en leiderschap waarbij visie en daadkracht centraal staan.

  Lees meer...

 • Strategie maak je niet aan een bureau

  Artikel

  Kun je een lange-termijnstrategie maken in een tijdperk dat sterk in beweging is? Durf je de schijnzekerheden van controle en planning los te laten? Joi Ito, directeur van het prestigieuze MIT MediaLab, geeft zijn visie op innovatie en strategie.

  Lees meer...

 • header_0010

  Zes tips voor het implementeren van een strategisch plan

  Artikel

  De ervaring met een mooi strategisch plan is dat de realisatie vaak tegenvalt. Sterker nog, na een jaar is de urgentie weg en word je opnieuw opgeslokt door dagelijkse operationele issues. Vervolgens wordt er na drie jaar een nieuwe strategie bedacht en lijkt er ondertussen weinig te veranderen. Voor Maria Sturm, trainer van het leiderschapsprogramma Baak Strategie Programma, is dit een bekend probleem. Hoe kun je dit soort inefficiënties voorkomen?

  Lees meer...

Scroll up