Empty Page Section

Innoveren betekent vernieuwen om impact te realiseren. Wij trainen mensen om over bestaande grenzen heen te werken en ruimte te creëren.

Hoe breng je innovatie in je DNA?

Het is inmiddels voor iedereen duidelijk: de wereld is complex, verandering gaat steeds sneller en we zitten in een transformatietijd rond organisatievormen, economische modellen, nieuwe markten, technische ontwikkelingen, mondiger klanten en kwesties rond milieu en resources. De vraag is: kunnen jij en je organisatie hierop inspelen? Ben je in staat werkelijk te vernieuwen? 

Van uitdaging naar impact 

De Baak helpt je om innovatie een integraal onderdeel van je team of organisatie te maken door er simpelweg mee aan de slag te gaan met de mensen die je al hebt. We werken altijd vanuit een werkelijk op te lossen en vaak urgente uitdaging om de spanning die bij innovatie hoort te ervaren. De uitkomst kan een nieuw product of dienst zijn, het innoveren van de organisatiestructuur of een nieuw toekomstperspectief. In dit soort trajecten speelt de klantbehoefte een belangrijke rol en wordt tegelijk de lerende organisatiecultuur stevig verankerd. De methodes die wij gebruiken zijn o.a. Design Thinking, Prototyping, Reframing en Applied Improvisation. Het belangrijkste uitgangspunt blijft echter dat het mensen zijn die iets laten slagen.
Succesvolle organisaties werken volgens ons aan een prikkelende en open cultuur, vernieuwingsvaardigheden, een innovatieve mindset, en een structuur die innovatie faciliteert in plaats van belemmerd. Zo maak je de sprong van pion naar pionier, van een reactieve naar een actieve houding.

Écht veranderen

Innoveren gaat vaak niet over de voor de hand liggende verbeteringen, maar iets doen met de dieperliggende behoeftes; wat is de kwestie achter de vraag? Pas dan kom je tot inspirerende oplossingen en werkelijke vernieuwingen.

info_innovatieplaatjeBen je geïnteresseerd in een training op maat voor jouw organisatie? Bel onze adviseurs via 0343-556369 of lees meer over onze incompanytrajecten.

Advies nodig

 

Neem contact op met onze adviseurs via

Telefoon
0343-556369
E-mail
advies@debaak.nl

Empty Page Section

 • innovatie_innovatie_door_talentontwikkeling

  Innovatie door talentontwikkeling

  Maatwerk

  Elke generatie kan iets eigens toevoegen aan de organisatie, mits ze daartoe in staat worden gesteld. De jongeren van nu kunnen een drijvende kracht zijn in innovatief werken en kunnen makkelijker inspelen op veranderende marktbehoeftes. De Baak heeft een concept ontwikkeld waar juist de jonge talenten in innovatieve leertrajecten grote veranderingen en innovaties in organisaties verankeren. Wij hebben inmiddels vele voorbeelden van succesvolle traineeships.

  Lees meer...

 • innovatie_innovatie_in_producten_diensten_en_processen

  Innovatie in producten, diensten en processen

  Maatwerk

  Om een duurzame toekomst te hebben staan organisaties voor de uitdaging om continu hun producten en diensten te vernieuwen. De levenscyclus van veel organisaties is nu zo onzeker dat vernieuwingskracht echt in het DNA van een organisatie verankerd moet worden.

  Lees meer...

 • innovatie_innovatie_met_maatschappelijke_impact

  Innovatie met maatschappelijke impact

  Maatwerk

  De wereld is in transitie. We hebben grenzen bereikt. Op het gebied van onze natuur (Planet) van economische modellen (Profit) en het organiseren van bedrijven (People). Niet alleen de overheid maar juist organisaties spelen een cruciale rol in de beweging naar een duurzame samenleving.

  Lees meer...

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0010

  PostNL | Innovatiekracht en Ondernemerschap

  klantcases

  Vernieuwen en ontwikkelen staan bij veel bedrijven hoog op de agenda. Daarvoor zijn medewerkers met een ondernemende houding nodig. Bij PostNL betekent dat bijvoorbeeld kansrijke producten zoals o.a. pakketdienst en e-commerce stevig en onderscheidend in de markt zetten.

  Lees meer...

 • Uitdaging opgelost! Innovatietraject met de gemeente Utrecht

  In 2014 werd de Baak door de Gemeente Utrecht gevraagd om haar innovatievermogen verder te versterken. We waren het er allen over eens dat je innovatie niet leert buiten de praktijk, aangezien het werkelijk moeten opleveren, en al het gedoe dat daarbij komt kijken, een belangrijk onderdeel is van innoveren. We willen per slot van rekening niet eindigen met een muur vol goed bedoelde post-its.

  Lees meer...

 • teaser_0123

  Baanbreker!

  Artikel

  Vernieuwing is mensenwerk. Het werk van mensen die zich niet klem laten zetten door de verwachtingspatronen van anderen in hun omgeving, maar mensen die daar juist mee spelen. Mensen die ondanks alle belangen, processen en risico’s de ruimte maken om samen met anderen buitengewone dingen te doen.

  Lees meer...

 • Webinar: Let’s Play Innovation

  Artikel

  De wereld verandert snel en organisaties hebben moeite manieren te vinden om zichzelf duurzaam te organiseren. Er is behoefte aan Game Changers die in staat zijn oude roestige patronen te transformeren of geheel nieuwe initiatieven te starten.

  Lees meer...

 • Brainstorm eens anders

  Artikel

  Traditioneel brainstormen werkt niet altijd. Juist omdat de groepsleden elkaar te veel afleiden. Je krijgt dan ‘production blocking’. De gedachtengangen, de bijsturing en aanvullingen van anderen leiden je juist af om je eigen vernieuwende ideeën te formuleren. Brainstormen is niet romantisch met de voeten op tafel en pizzapunten. Het is gewoon productie draaien. Wat kun je wel doen?

  Lees meer...

 • header_0011

  Intelligent Fast Failure

  Artikel

  Intelligent Fast Failure houdt in dat je experimenten met minimale middelen uitvoert om in de kortst mogelijk tijd zo snel mogelijk te kunnen leren van fouten.

  Lees meer...

Scroll up