Familiebedrijf & opvolger

News Detail

Overdracht - van eindverantwoordelijkheid - is een van de meest spannende transities voor een familiebedrijf.

Overdracht - van eindverantwoordelijkheid - is een van de meest spannende transities voor een familiebedrijf. De ongeduldige nieuwe generatie staat te popelen om het roer over te nemen. Hoe kan dit proces goed verlopen, of is het beter om nog even uit te stellen tot 'het juiste moment' zich voordoet? Eerst (nog een) familieberaad hierover? Of zelf, als overdrager, al op tijd een stap terug zetten? Wanneer heb je voldoende besproken en afgesproken, om te kunnen loslaten en overnemen? Wij - een collectief van de Baak, KPMG en FBNed - hebben onze krachten gebundeld rondom dit vraagstuk: opvolging in een familiebedrijf.

Familiebedrijf & Opvolger biedt maatwerk begeleiding voor familiebedrijven bij hun opvolgingsvraagstukken. De begeleiding richt zich op drie pijlers: leiderschap, continuïteit en innovatie. De begeleiding vindt plaats in de vorm van een programma voor een groep opvolgers. Parallel aan het vaste programma wordt aan het ondernemersplan gewerkt, is er intervisie en maatwerk advies. Tevens vinden ontbijtsessies plaats met inhoudelijke themabijeenkomsten waar de opvolger extra gasten voor kan uitnodigen.

Resultaten

  • Innovatief en gedegen Businessplan met heldere keuzes.
  • Organisatie structuur (na opvolging) uitgetekend.
  • Heldere visie voor de opvolger (en voor de overdrager) wat hem/haar te doen staat.
  • Verscherpte blik op de relatie tussen familie en in bedrijf.
  • Verbeterde leiderschapskwaliteiten.

Deze begeleiding is uniek in de Nederlandse markt, door:

  • Een zware intake, zodat een ‘brede variatie van gelijkgestemden’ in de groep zitten en ook de relevante belanghebbenden in bedrijf en familie een inbreng hebben kunnen geven.
  • Focus op zowel harde resultaten (businessplan, opvolgingsplan, innovatie) als zachte resultaten (persoonlijke groei, verbetering van relaties, leiderschap).
  • Afwisselende werkvormen (van grote groepen naar maatwerk advies), on en offline, om zo flexibel mogelijk te zijn.
  • Er wordt ‘al lerend gewerkt, en al werkend geleerd’: de tijd is een goede investering in het bedrijf.

Interesse?

Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

Scroll up