News Detail

Paul Driessen is werkzaam bij KPN als commercial productmanager, na vijftien jaar actief te zijn geweest bij verschillende bedrijven. Hij volgde de opleiding Productmanagement bij de Baak. Daarin spijkerde hij zijn vakkennis bij en werd hem duidelijk dat hij veel meer regie over afdelingen moet voeren in plaats van alleen uitvoerder te zijn.

Afvalputje

Productmanagement is psychologie, marketing, economie en sales in één functie. Kortom: je fungeert als duizendpoot. “Als je niet uitkijkt word je als productmanager het afvalputje van de sales- en marketingafdeling”, weet Driessen. Dat komt volgens hem doordat bedrijven vaak niet goed kaderen wat de rol van een productmanager inhoudt.

Wat, waar met wie?

“Dankzij de zeer bekwame mensen van de Baak, wordt inzichtelijk wat jouw positie in het spel is en wat een productmanager precies doet. “Het is verhelderend als vakbekwame trainers inzichtelijk maken wat jouw rol is.” Je wordt aan het denken gezet over waarom je doet wat je doet, met welke krachten je te maken hebt en wie je stakeholders zijn. Of je nou beginnend productmanager bent of senior: het is goed om te reflecteren op wie je bent, wat je doet en in welke context werkt.”

Regie voeren

Een van de trainers verwoordde het mooi, volgens Driessen: “Productmanager ben je voor 9 uur ’s morgens en na 5 uur ’s avonds. Daartussenin stem je als regisseur af met de verschillende afdelingen. Pas als de collega’s naar huis zijn, ga jij nadenken over wat je met je product wilt en welke markt je wilt bedienen.”

Kennis bijspijkeren

Ook spijkerde Driessen bij de Baak zijn theoretische kennis over productmanagement bij. “Als productmanager sta je met veel mensen in contact en heb je verschillende trajecten lopen. Ik zocht een opleiding die kon bijdragen aan een theoretische en inhoudelijke onderbouwing van mijn vak.” Productmanagement van de Baak is duurt in totaal 5 dagen. De dagen zijn lang en intensief, de materie is complex en je wordt echt aan het denken gezet. “Je kan de opleiding als zwaar ervaren, maar het geeft een zeer verhelderende kijk op het vak productmanagement.”

Workshop voor collega’s

“Na het programma heb ik voor mezelf enkele zaken aangepast. Met name in de werkrelationele sfeer. Zo heb ik duidelijk omlijnd wie in mijn directe omgeving waarvoor verantwoordelijk is. En ben ik de verantwoordelijken daarop ook gaan wijzen. Dat helpt niet alleen in het overzichtelijk maken van je eigen werk, maar zorgt er ook voor dat je in je kracht kan werken.”


Gerelateerde mensen

De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan een terrein Het zijn vaak meertalige, creatieve en biculturele talenten die elk op hun eigenwijze iets unieks aan de Baak toevoegen
 • Eline Peeters Koops

  Persoon

  'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' Dit schrijft Mathieu Weggeman. Een mooie trigger die stemt tot nadenken. In mijn ogen is dit een dilemma waar de meeste deelnemers aan de training Leidinggeven aan Professionals tegenaan lopen. Als ik niet mag leidinggeven, wat dan wel? En is er ook een 'en-en'? Ik begeleid mensen met dit soort vragen. En de driehoek van communicatie, persoonlijke effectiviteit en leiderschap (aan jezelf en anderen) is hiervoor mijn werkgebied. Verder werk ik veel met organisaties en teams, en hoewel ik ook wel in de verleiding kom om direct oplossingen aan te dragen, kom ik steeds weer tot de conclusie dat dit weinig effectief is. Niet voor mij en niet voor de mensen met wie ik werk of met wie ik leef. Outputsturing blijkt telkens weer de juiste dingen teweeg te brengen. Dit is ook de reden dat outputsturing een belangrijk onderdeel vormt van de training Leidinggeven aan Professionals.

  Lees meer...

 • Nynke Sikkema

  Persoon

  Alles wat ik doe via de Baak staat in het teken van het benutten van (onontgonnen) talenten en het doorbreken van patronen. Waardoor je meer in je kracht staat, betere keuzes maakt voor jezelf en je omgeving en daardoor meer vrijheid voelt. De Baak geeft me de ruimte om dat op mijn eigen wijze, met alles wat ik in me heb, te doen. Zo werk ik al vanaf 2000 in goed contact en met veel plezier samen.

  Lees meer...

 • Henk Eggink

  Persoon

  Mensen worden effectiever als ze meer ruimte ervaren in hun leven. Ik geloof dat door mensen zicht te geven op hun gedrags- en comunicatiepatronen, er ruimte ontstaat om andere keuzes te maken en los te komen van hun automatische gedrag. Als trainer zet ik deze overtuiging in bij programma's rond persoonlijke communicatie, effectiviteit en leiderschap. Ik faciliteer leerprocessen in zowel open trainingen als incompany-trajecten. In mijn rol creëer ik een veilige bedding voor deelnemers om te leren en daag hen uit te reflecteren op hun gedragspatronen, overtuigingen en waarden, deze op te rekken en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit verhoogt de effectiviteit van de deelnemers in hun werk. Daarbij werk ik graag met story-telling, en breng ik mensen in verbinding met de natuur.

  Lees meer...

 • Mark Egging

  Persoon

  Mark is sinds 2007 verbonden aan de Baak. Naast incompany trajecten verzorgt hij o.a. De programma's Management van Mensen en Leren Leiden. Doordat hij verbonden is aan de Baak blijft hij op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van trainen en opleiden. Hij geniet van het kunnen sparren met de professionals bij de Baak. Met zijn enthousiasme en positieve energie weet hij mensen te prikkelen en te spiegelen zodat zij open staan om te experimenteren met nieuw gedrag.

  Lees meer...

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Teaser_LerendeOrganisatie

  Agile werken

  Thema

  Opdrachten uitvoeren omdat je baas het zegt? Dat dacht ik niet. Leidinggeven of een project managen op basis van hiërarchie en autoriteit blijkt niet meer succesvol. Teamleden bepalen grotendeels zelf hoe ze hun doel halen en wat ze daarvoor nodig hebben. Met hoofd, hart en handen.

  Lees meer...

 • teaser_debaak_0014

  10 tips om je collega’s te coachen

  Artikel

  Een van je collega's komt naar je toe met een aantal werkvragen waar hij of zij mee zit: “Denk even met me mee. Luister even naar me.” Wat doe jij? Hoe kun je hem of haar hiermee helpen? Hoe kun je iemand coachen op de werkvloer? Wij geven je in dit artikel een aantal tips.

  Lees meer...

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
Scroll up