Whitepaper: 'Succesvolle leider heeft meer dan één ‘bril’

  • Grensverleggend en persoonlijke aandacht
  • Persoonlijke aandacht
  • Grensverleggend
  • De beste trainers
  • Certified

Leiders krijgen regelmatig te maken met lastige dilemma’s. Succesvolle leiders vinden een passend antwoord doordat ze hun eigen functioneren vanuit verschillende oogpunten kunnen bezien. Zij stellen zich wendbaar op. Drie perspectieven staan daarbij centraal.

Hoe stel ik de targets voor de afdeling vast? Zo hoog dat de collega’s tot het uiterste moeten gaan? Of laag genoeg om ze zelfvertrouwen te geven? Dilemma’s: de werkdag van leiders lijkt er vol mee te zitten.

De kern van deze dilemma’s is terug te brengen naar het vraagstuk van leiderschap versus autonomie. Enerzijds ervaren leiders dat ze worden beoordeeld en gewaardeerd op hun zichtbaarheid, autonomie, dominantie, innovatieve initiatieven, koersbepaling en sturingskracht. Anderzijds zijn deze leiders zich bewust van het grote belang van het faciliteren van collega’s, en ze de ruimte te geven voor hun eigen professionaliteit, autonomie, persoonlijke inbreng en creativiteit.

Bij het zoeken naar oplossingen voor concrete organisatievraagstukken merken leiders dat het zinvol is om in staat te zijn op verschillende manieren naar een vraagstuk te kijken. In deze whitepaper reiken we drie 'brillen' aan waardoor je als leider kunt kijken.

Vul je gegevens in en download de whitepaper 'Succesvolle leider heeft meer dan één ‘bril’.

 
*
*
*
Scroll up