Duurzame inkoop

duurzaamheidIn ons streven naar optimaal verantwoord ondernemen hebben wij duurzame inkoopcriteria omschreven die door al onze medewerkers die betrokken zijn bij de inkoop van producten, gehanteerd zullen worden.  Overall geldt dat wij spaarzaam om zullen gaan met de ons ter beschikking staande middelen, of dit nu papier, energie, kantoorartikelen, eten of drinken betreft.

  • Papier 100% FSC

Daar waar mogelijk gebruiken we gerecycled papier (toiletpapier, handdoekjes). Papier dat wij gebruiken op kantoor heeft nu de volgende keurmerken: FSC, TCF, Nordic Environmental Label, Europees Ecolabel. 
  • Energie

De Baak betrekt 100% groene energie (gas en stroom) van Eneco. 
  • Voedingsmiddelen

Wij streven naar een gebruik van 100% duurzame inkoop (biologisch/mvo/fairtrade) van onze Food&Beverage producten. Het huidige percentage ligt op 86% 
  • Leveranciers

Bij de keuze van leveranciers kiezen we bewust zoveel mogelijk voor leveranciers uit de directe omgeving van de vestigingen. Daarnaast clusteren we zoveel mogelijk de te bestellen eenheden om de bestelfrequentie te verlagen. Zo dragen we bij uit aan het reduceren van CO2 uitstoot.


Scroll up