Duurzaamheid


Sinds de oprichting van de Baak ondernemen we op een duurzame en verantwoorde manier. Een succesvolle onderneming gaat voor ons hand in hand met een positieve bijdrage aan de samenleving.

Duurzame samenleving

Bij de Baak  zijn we steeds op zoek naar een goed evenwicht tussen de verschillende stakeholderbelangen vanuit economisch, mensgericht, innovatief en duurzaam perspectief. 

Een gezonde exploitatie is uiteraard een voorwaarde om in kwaliteit, mensen en innovatie te kunnen blijven investeren. Waardecreatie voor de lange termijn staat centraal. Dat geldt voor onze organisatie zelf en in het bijzonder in onze trainingen met daarin jaarlijks vele duizenden deelnemers. Op die manier draagt de Baak bij aan een duurzame samenleving, aan een wereld waarin de menselijke maat centraal staat.

Trainingen

In onze programma’s bouwen wij altijd bewegingsonderdelen in. Langere trajecten kennen modules waarin duurzaamheids-opdrachten aan bod komen. Daarnaast verzorgen we programma's voor klanten, waarbij duurzaam ondernemen centraal staat.

Food Concept

Elke maaltijd bij de Baak sluit aan bij de behoeften van het moment, voor de juiste energie op elk moment van de dag. Hierbij nemen we onze verantwoordelijkheid, wat betekent dat we kiezen voor duurzaamheid en zorg voor de omgeving, zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit. 

De ambacht uit de omgeving vind je terug op je bord. Met trots bereiden wij gerechten met lokale producten die de regio kenmerken. We maken gebruik van eerlijke, lokale ingrediënten en respecteren de processen en mensen achter deze producten. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen goed koken, maar ook bijdragen aan een betere, duurzamere wereld. 

Duurzame inkoop

Bij de inkoop van onze producten houden wij ons aan duurzame inkoopcriteria. Overall geldt dat wij spaarzaam om willen gaan met middelen, of dit nu papier, energie of kantoorartikelen betreft.

Papier en disposables

Zowel in het leerbedrijf als in de accommodaties is digitalisering het uitgangspunt. Daar waar wij (nog) papier gebruiken is dat gerecycled. Disposables in restaurant en keuken zijn van bamboe, palmblad, suikerriet en/of gemaakt van materiaal uit reststromen van zetmeel en mais. 

Energie

De Baak betrekt 100% groene elektra, windenergie met SMK keurmerk en gecompenseerd "groen" gas. Vanuit de eisen van het keurmerk Green Key wordt het waterverbruik zoveel mogelijk beperkt door de uitstroom te reguleren.

Leveranciers

Wanneer het kan, kiezen wij bewust voor leveranciers uit de directe omgeving van onze vestigingen. Daarnaast clusteren we zoveel mogelijk de te bestellen eenheden om de bestelfrequentie te verlagen. Zo dragen we bij uit aan het reduceren van CO2 uitstoot.