Dit is de Baak

De Baak is dé plek voor professionals, ondernemers en leiders die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. Een plek vol paradoxen. Met de rust om stil te staan bij jezelf en je situatie, maar tegelijkertijd een springlevende omgeving waar altijd wat gebeurt.

Onze visie

Wij zijn eigenzinnige wereldverbeteraars. Wij geloven dat organisaties verbeteren als je de eigenheid van medewerkers vergroot. De wereld is zo complex dat standaardoplossingen niet meer werken. Daarom is eigenwijs en persoonlijk leiderschap nodig.

Leren bij de Baak

Eigenwijs leiderschap vraagt lerende leiders en lerende professionals. Leren is vragen durven stellen, onderzoeken en verwarren. Complexiteit omarmen. Paradoxen toelaten. Voorbij het vanzelfsprekende en bekende gaan. De Baak leert je te leren, een vermogen dat een leven lang meegaat. Bij ons kun je leren in korte en lange trajecten, in grote en kleine groepen en individueel. Natuurlijk verzorgen wij ook trajecten op maat.

Hoofd, hart en handen

We zetten in op hoofd, hart en handen. We stimuleren creativiteit en reflectie, vitaliteit en verbinding, vernieuwing en onderzoek. We bieden een omgeving waarin mensen hun persoonlijke kracht herkennen en de moed vinden om het goede te doen. Wij bieden diepgaande persoonlijke ontwikkeling door het stimuleren van leiderschap en ondernemerschap. En we verbinden dat aan de thema’s en doelen van de organisaties waarin mensen werkzaam zijn.

Werkplezier

Wij geloven dat werkplezier bijdraagt aan productiviteit, wij geloven dat vrijheid én verantwoordelijkheid mensen in hun kracht zet, en wij geloven in de natuurlijke nieuwsgierigheid van de mens en de positieve wil om er samen iets van te maken.

Onze programma’s

Onze programma’s zijn innovatief, flexibel en creatief. De insteek is altijd verrassend, soms confronterend, vaak met humor. De basis van de programma’s is zeer solide. De regie ligt in handen van een sterke programmamaker: procesbegeleider, trainer, ontwikkelaar en bewaker van de opleiding.

Netwerk

De Baak heeft een netwerk van ruim 400 specialisten uit binnen- en buitenland, die als trainer bij ons optreden. Zij zijn verbonden aan (internationale) universiteiten, business schools, consultancy bureaus, innovatiecentra en kennisinstituten. Zij komen uit de politiek of de kunstwereld of hebben topfuncties in het bedrijfsleven en de (semi)overheid.

Evaluatie en training

Alle trainers en programmamakers worden na iedere opleiding beoordeeld door de deelnemers. Deze evaluatie wordt binnen twee à drie weken verstuurd naar de trainers en (bij een in-company opleiding) naar de opdrachtgever. Wij trainen regelmatig samen met onze trainers, zodat wij hun kwaliteit zelf ervaren. Ook organiseren wij docentenbijeenkomsten, waarin trainers en programmamakers zich buigen over het ontwikkelen, verbeteren en innoveren van de programma’s.

 

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Scroll up