Eline Peeters Koops

'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' Dit schrijft Mathieu Weggeman. Een mooie trigger die stemt tot nadenken. In mijn ogen is dit een dilemma waar de meeste deelnemers aan de training Leidinggeven aan Professionals tegenaan lopen. Als ik niet mag leidinggeven, wat dan wel? En is er ook een 'en-en'? Ik begeleid mensen met dit soort vragen. En de driehoek van communicatie, persoonlijke effectiviteit en leiderschap (aan jezelf en anderen) is hiervoor mijn werkgebied. Verder werk ik veel met organisaties en teams, en hoewel ik ook wel in de verleiding kom om direct oplossingen aan te dragen, kom ik steeds weer tot de conclusie dat dit weinig effectief is. Niet voor mij en niet voor de mensen met wie ik werk of met wie ik leef. Outputsturing blijkt telkens weer de juiste dingen teweeg te brengen. Dit is ook de reden dat outputsturing een belangrijk onderdeel vormt van de training Leidinggeven aan Professionals.

eline_peeters
Naam
Eline Peeters-Koops
Functie
Programmamaker | Trainer

Biografie

Mijn passie is mensen helpen hun talenten te (h)erkennen en vanuit hun drijfveer te opereren. Mijn uitgangspunt in training is dat ontwikkeling begint bij bewustwording en gevoed wordt door ervaring. Beiden zijn in mijn ogen essentieel, waarbij mijn focus ligt op het ontwikkelen van potentieel. Dit is voor mij ook in essentie waar het in (persoonlijk) leiderschap om gaat: hoe kan ik ervoor zorgen dat ikzelf en anderen op een hoger niveau kunnen acteren en presteren? Dit houdt in dat ik mijzelf ken, weet welke voorkeuren ik heb en wat het effect daarvan op anderen is. En dit daarna bewust op effectieve wijze kan inzetten en kan afstemmen.Mijn motto: AD2=AK2 Enthousiast, verdieping, sensitief, humor en praktisch zijn woorden die mij (als mens en trainer) typeren. Deelnemers in verschillende trajecten evalueren mij als volgt: flexibel, inlevend, inspirerend, praktisch, enthousiast en indien nodig confronterend.

Enthousiast, verdieping, sensitief, humor en praktisch zijn woorden die mij (als mens en trainer) typeren. Deelnemers in verschillende trajecten evalueren mij als volgt: flexibel, inlevend, inspirerend, praktisch, enthousiast en indien nodig confronterend.

Scroll up