Eline Stoit

Energiek en uitnodigend zijn woorden die ik terug krijg als eerste indruk van deelnemers. Kenmerkend voor mij is dat wanneer ik ergens voor ga dat ik dan mijn hart voor de volle 100% geef. Dit geeft mijn streven naar zorgvuldigheid en volledigheid weer.

Ik heb plezier in mijn vak omdat het scherpte vraagt en daarmee erg uitdagend is. Geen dag is vanzelfsprekend want ieder mens is uniek en heeft iets anders nodig in zijn of haar ontwikkeling. Dat vraagt scherpte van mij in mijn vragen en scherpe observaties om te ontdekken wat nodig is voor beweging en verandering. Ik stel onbevangen en onophoudelijk vragen die je tot een ander perspectief brengen.

Waar ik energie van krijg als iemand zijn potentie steeds meer zichtbaar wordt en daarvoor durft te gaan staan. “Veel mensen overschatten wat ze niet kunnen en onderschatten waar we toe in staan zijn”. Ik heb echt bewondering wanneer mensen voor hun eigen autonomie durven te gaan staan en daar steeds meer keuzevrijheid in mogen ervaren.

Het snijvlak van persoonlijk en professionele ontwikkeling is kenmerkend voor mijn achtergrond met Internationale bedrijfskunde waarin ik mij heb gefocust op de menskant van het ondernemerschap met als focus intern ondernemerschap. Daarnaast heb ik christelijke integratieve therapie gestudeerd. In ons land met christelijke wortels kennen veel mensen de invloed van deze traditie en voor vele heeft dit een uitwerking op zijn/haar ontwikkeling. Ik vind het boeiend om dit perspectief mee te kunnen nemen. Daarbij zoek ik steeds naar balans tussen denken en voelen en de integratie tussen lichaam en geest. “Om het hart te leren spreken moet het hoofd durven zwijgen”. Dat betekent integratief; kijken naar het geheel van de mens.

In mijn vak als trainer en coach verbind ik mijn kennis aan wijsheid en dat doe ik op een heldere en duidelijke en ervaringsgerichte manier. Moeilijke dingen ga ik niet uit de weg en ik zoek altijd naar wegen om dingen weer bespreekbaar te maken. Dat vraagt van mij moed, compassie en oprechtheid om steeds te doen wat nodig is, ook als het spannend is.

Voordat ik mij heb doorontwikkeld tot trainer en coach heb ik gewerkt als accountmanager en opleidingsadviseur. Momenteel geef ik de trainingen: Communicatie met Impact, Management van Mensen, Persoonlijke Kracht en Young Professionals. ” Ik laat mij inspireren door talloze boeken over psychologie en leiderschapsontwikkeling. Gedreven door mijn eigen leergierigheid ben ik voortdurend zelf ook aan het leren en ontwikkelen. Verder haal ik veel inspiratie uit het actieve buitenleven door racefietsen, hardlopen en hiken, tuinieren en reizen.

eline_stoit
Naam
Eline Stoit
Functie
Coach | Trainer
Scroll up