“Terugkijkend zie ik mooie veranderingen.”

News Detail

Ik kreeg een nieuwe functie in ons bedrijf, waardoor ik opnieuw naar mijn rol als leidinggevende wilde kijken. Ik wilde medewerkers vooral stimuleren om vanuit hun eigen energie en kracht hun werk te kunnen doen en dat betekende voor mezelf dat ik meer wilde kunnen loslaten.

Mijn ervaring met korte trainingen is dat ze minder effect hebben, je zakt snel terug in je oude patroon. Daarom zocht ik een programma waarin de dagen over een langere periode zijn verdeeld.

Ik merkte tijdens de training dat mijn ontwikkelvraag veranderde en dat je zelfbeeld erg af kan wijken van het beeld dat anderen van je hebben. Vaak koppel je ontwikkelvragen aan je zelfbeeld, maar door de feedback die ik kreeg van anderen kwam ik tot andere inzichten.

Een heel grote waarde van het programma zit in de mensen zelf.


De lesstof faciliteert, en dan zie je een dynamiek ontstaan waarin de groep elkaar heel veel waardevolle feedback gaat geven, en er een enorm groeiproces ontstaat.

Terugkijkend, zie ik mooie veranderingen. Wat ik vooral zie, is dat er minder inhoudelijk werk bij mij blijft liggen en dat dat op een manier gebeurt waarop ik kan loslaten. Dat was echt een stukje ontwikkeling bij mezelf: als je het zelf zou doen zou het resultaat misschien anders zijn, maar dat hoeft niet erg te zijn. Het team is blij met de vrijheid en verantwoordelijkheid die ze zelf hebben. Uiteindelijk heb je zo een team dat tot mooie resultaten komt.

Naar andere ervaringen >

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Peter Röben, Unit Manager Operations ACC, Luchtverkeersleiding Schiphol
Deelnemer Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling

“Een heel grote waarde van het programma zit in de mensen zelf.”

Scroll up