Rutger Slump

Rutger Slump is een executive trainer en teamcoach met een focus op innovatie en teamdenken in continu veranderende omgevingen om tot duurzame ontwikkeling te komen. Hij focust op de menselijke kant van het innovatieproces, waarin playfulness een centrale rol speelt: het ontwikkelen van een omgeving voor jezelf en anderen om in goed samenspel verder te komen. Plezier en creativiteit spelen een belangrijke rol in zijn aanpak om zodoende open te blijven staan voor de mogelijkheden die er zijn. Vanuit zijn werkzaamheden aan de TU Delft, de Baak en recent werk in innovatiehoofdstad Boston begrijpt hij vanuit ervaring waarmee professionals worstelen in innovatietrajecten en wat het zo ontzettend uitdagend maakt. Laten we aan de gang gaan!

rutger_slump_230
Naam
Rutger Slump
Functie
Programmamaker | Trainer

Biografie

Van pion naar pionier

Vernieuwing is mensenwerk. Het werk van mensen die zich niet klem laten zetten door de verwachtingspatronen van anderen in hun omgeving, maar mensen die daar juist mee spelen. Mensen die ondanks alle belangen, processen en risico’s de ruimte maken om samen met anderen buitengewone dingen te doen. Collega’s, functie, taakomschrijving, organisatie(cultuur) en leidinggevende lijken al snel de grenzen van uw ruimte voor vernieuwing te vormen. Tegelijkertijd bieden ze de uitdaging en hulp om evengoed vernieuwing tot stand te brengen. Rutger Slump maakt u bekend met de spanningen, dilemma’s en belemmerende patronen die u tegenkomt als u buitengewone dingen wilt doen en laat u inzien hoe u effectief ruimte maakt voor innovatie. Wees geen pion, maar een pionier.

Let's play innovation

Rutger Slump is consultant en Innovator met een focus op de menselijke kant van innovatie om daarmee aan een duurzame toekomst bij te dragen. Vanuit zijn ervaring in innovatietrajecten bij zowel profit- als nonprofitorganisaties, en onderzoekswerk in innovatiehub Boston, begrijpt hij waarmee professionals en organisaties worstelen als het op vernieuwingskracht aankomt. Zijn werk kenmerkt zich door het samenbrengen van creativiteit, eenvoud in complexiteit en plezier in het proces om tot concrete resultaten te komen. Playfulness speelt hierin een centrale rol: het ontwikkelen van een omgeving voor jezelf en anderen om in goed samenspel morgen te creëren. Let’s play Innovation!

Achtergrond

Na zijn studie Bestuurlijke Informatiekunde (Msc) werkte Rutger als projectleider aan de TU Delft. In dezelfde jaren zette hij de professionele improvisatiegroep Tilburg Tigers op, waarmee hij op evenementen de interactie met het publiek opzocht. In 2004 maakte hij de overstap naar leiderschapsinstituut de Baak en begeleidde hij menig bedrijf en professional in de zoektocht naar vernieuwing. Als Senior program director deed hij in 2011 onderzoek in Boston naar Playfulness en de menselijke kant van innoveren. Vanuit zijn opeenvolgende ervaringen in grotere organisaties schreef hij in 2014 samen met Simon Douw het boek Baakbreker 'zo maak je ruimte voor vernieuwing'. Hij zet zijn expertise nu in als spreker op (inter)nationale conferenties en adviseur op de menselijke kant van innovatie.

Referenties

"I thought of you the other day when I was feeling discouraged about something or other – then remembered your approach of having leaders envision their challenge as a game. That put me in a game frame of mind, which allowed a smile and a sense of perspective."

(Phillip Glenn, Dean Emerson College Boston)

“As I have learned, Innovation —like everything else— is actually hard work. However, that does not mean it cannot be fun as well. If you start that journey with Rutger as your guide you will learn innovation is gratifying and inspiring! Rutger is curious, tenacious, full of pleasant surprises and he will keep you on your toes and on the right track. My advice is not to leave home without him!”

(Evert Jan de Groot, Directeur ABN AMRO IT international)Scroll up