Incompany | Innovatie

Van uitdaging naar impact

Innoveren is meer dan verbeteren. Je wilt vernieuwen om impact te realiseren. Het gaat dieper in op de kwestie achter de vraag. Durf te zoeken naar inspirerende oplossingen die écht vernieuwend zijn.

Breng innovatie in je DNA

Je ziet het niet alleen, je voelt het ook. De wereld verandert in een rap tempo. We zitten in een transformatietijd rond organisatievormen, nieuwe markten en technische ontwikkelingen. Kunnen jij en jouw organisatie hierop inspelen? Maak de sprong van pion naar pionier en van een reactieve naar een actieve houding!

“De incompanytraining biedt veel ruimte om te experimenten met diverse mogelijkheden. Zo ontdek je wat bij jouw organisatie past.”

Écht veranderen

Tijdens een innovatietraject gaan we met een multidisciplinair team aan de slag met een urgente uitdaging binnen de organisatie. Het resultaat is bijvoorbeeld een nieuwe dienst, een nieuwe organisatiestructuur of een nieuw toekomstperspectief. We nemen de klant als uitgangspunt en gebruiken methodes zoals Design Thinking, Lean Startup, Reframing en Applied Improvisation. Plezier speelt een grote rol: de deelnemers leren al doende en komen tot ‘gamechanging solutions’ door te experimenteren. Belangrijk is dat je met de ‘mensen die je al hebt’ buitengewone dingen gaat doen. Ze krijgen een andere mindset die langer mee gaat dan het traject zelf.

“Leren en werken vallen perfect samen. We onderzoeken innovatieve mogelijkheden en bouwen tegelijkertijd aan ons netwerk.”

Deelnemers na een incompanytraject rond Innovatie:

 • Gaan van een reactieve naar een actieve houding
 • Weten op een nieuwe manier in te spelen op klantbehoeften
 • Kunnen hun omgeving meekrijgen in veranderingen
 • Maken innovatie onderdeel van hun team of organisatie
 • Kennen de eigen grondhouding, kwaliteiten, overlevingsstrategieën, allergieën en reactiepatronen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompanytraject en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs. Je bereikt ons via 0343-556369 of mail naar advies@debaak.nl. Of vul het adviesformulier in.

Bekijk ook de andere thema's van onze incompanytrainingen.

Neem contact op voor vrijblijvend Incompany advies:

Bekijk onze klantcases

Lees meer over de vragen die wij van klanten kregen en de trajecten die we met hen vormgaven.

 • PostNL | Innovatief Ondernemen

  "Deze training is echt anders, dit hebben we nooit eerder gedaan. De deelnemers werden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden. En ze leerden om elkaar effectief te ondersteunen en aan te moedigen. Naast een aantal modules werkten de deelnemers aan een innovatieve businesscase inclusief het betrekken van een sponsor op hoog niveau. Dat maakt dat er ook echte resultaten kwamen" - Emma de Kleer, senior programmamanager Training & Development bij PostNL

 • Uitdaging opgelost! Innovatietraject met de gemeente Utrecht

  In 2014 werd de Baak door de Gemeente Utrecht gevraagd om haar innovatievermogen verder te versterken. We waren het er allen over eens dat je innovatie niet leert buiten de praktijk, aangezien het werkelijk moeten opleveren, en al het gedoe dat daarbij komt kijken, een belangrijk onderdeel is van innoveren. We willen per slot van rekening niet eindigen met een muur vol goed bedoelde post-its.

Scroll up